Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Ηχο-Γραφίζοντας: Εργαστήρι Μουσικής και Εικαστικών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μουσική και εικαστικά συνεργάζονται για να ομορφύνουν ακόμα ...
Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Θίασος σκιών του Ηλία Καρελλά παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ...
Το Ωδείο Αθηνών για τους «Μικρούς Μουσικούς» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η γιορτή των μικρών και μεγάλων μουσικών του Ωδείου Αθηνών ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (China Disabled People’s Performing Art Troupe – CDPPAT), με διαπιστευτήρια από όλο τον κόσμο, έρχεται για δύο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, για να προσφέρει ένα θέαμα βαθειά συγκινητικό και ουσιαστικά ψυχαγωγικό.


Εξαιρετικοί καλλιτέχνες, με αφοπλιστική ικανότητα να υπερβαίνουν τις δυσκολίες, μεταδίδουν τη μαγεία τους με μοναδικό τρόπο και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σθένους.


Τραγουδούν, χορεύουν, κινούνται με χάρη και ακρίβεια, είναι το ίδιο άψογοι στη δραματική όπερα, στις παραδοσιακές χορογραφίες, αλλά και στη τζαζ και τη λάτιν. Είναι νέοι άνθρωποι με εκπληκτικά ταλέντα που σε κάνουν να ξεχνάς τις φυσικές τους αδυναμίες και να απολαμβάνεις την ομορφιά της διαφοράς.


Οι παραστάσεις τους είναι μια δήλωση για το δημιουργικό δυναμικό που κρύβεται μέσα σε κάθε άνθρωπο, για τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Νεαροί καλλιτέχνες που δεν ακούν, μιλάνε με αρμονικές  και ζωηρές κινήσεις, άλλοι που δεν βλέπουν, ξεδιπλώνουν τον δικό τους κόσμο με υπέροχα τραγούδια και εντυπωσιακούς χορούς και άλλοι με άλλες φυσικές δυσκολίες, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στη ζωή, με υψηλής τέχνης κίνηση και γοητευτικές μελωδίες.


Με μοναδική γοητεία η ομάδα αυτή αγωνίζεται να εμπνεύσει κατανόηση, φιλία και γαλήνη στο κοινό. Πίσω από κάθε τους κατάκτηση, διακρίνει κανείς τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει για να φτάσουν σε εκπληκτικό επίπεδο εκτέλεσης και να προσφέρουν αισθητική απόλαυση. Η τέχνη τους είναι ο καρπός μιας επίμονης μάχης με τις αντιξοότητες και της απόφασής τους να μην εγκαταλείψουν τη διεκδίκηση  της ισότητας και της συμμετοχής.


Ο Θίασος των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έχει παρουσιάσει, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, περισσότερα από 100 πολυτεχνικά θεάματα και έχει περιοδεύσει σε τριάντα χώρες της Ασίας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του θιάσου  γίνονται «αγγελιοφόροι ομορφιάς και φιλίας»,  εκφράζονται με τις γλώσσες της τέχνης , με φρέσκες ιδέες και μεταμορφώνονται σε πρεσβευτές των 600 εκατομμυρίων ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, σε όλο τον κόσμο.


Η διαδρομή τους άρχισε το 1987, όταν 30 άτομα με ειδικές ανάγκες και αγάπη για τις τέχνες έγιναν δεκτοί στο Φεστιβάλ Τεχνών της Κίνας και δημιούργησαν τον Θίασο των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Τα επόμενα 13 χρόνια παρέμειναν μια ερασιτεχνική ομάδα και το 2000 δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα μεγάλης κλίμακας θέαμα με τίτλο «My Dream» -Το Όνειρό μου- μια παραγωγή υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών και επαγγελματικού επιπέδου. Από το 2002 άρχισαν να δίνουν κανονικές παραστάσεις, με μεγάλη εμπορική επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από το κοινό. Το 2004 ο Θίασος εξελίχθηκε σε επαγγελματικό σύνολο. Με πηγή έμπνευσης το τρίπτυχο «Αλήθεια, Τιμιότητα, Αρετή» και με οδηγό την «Αρμονία και την Αγάπη», απογειώθηκε σε διεθνή αναγνώριση.


Ο Θίασος υποστηρίζεται από την Κινεζική Ομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και τα μέλη του προέρχονται από όλες τις κοινωνικές ομάδες: εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, φοιτητές. Αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και από 37 διοικητικούς υπαλλήλους. Ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών είναι τα 20 και του διοικητικού προσωπικού τα 29. Ο Πρόεδρος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Υπεύθυνος Χορού και ο Υπεύθυνος Μουσικής είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.


Δουλεύουν με πνεύμα αυτοσεβασμού, αυτοπεποίθησης, αυτοαποδοχής, αλληλοσεβασμού, αλληλοβοήθειας και αναγνώρισης της αξίας του άλλου. Σχεδιάζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά προγράμματα, εκπαιδεύουν τους ερμηνευτές και δημιουργούν οι ίδιοι το επικοινωνιακό υλικό.


Ο Θίασος διαθέτει δύο ομάδες καλλιτεχνών ώστε να έχει τη δυνατότητα να δίνει παραστάσεις ταυτόχρονα σε δύο πόλεις ή χώρους. Μια τρίτη ομάδα ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση νέων ταλέντων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η Berliner Philharmoniker ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει την τιμή να φιλοξενεί στην περίφημη για ...
Συναυλία για τα 20 χρόνια της Μέριμνας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η ΜΕΡΙΜΝΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων της, διοργανώνει στο ...
Η Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ένα γεγονός μείζονος πολιτιστικής σημασίας και διεθνούς ακτινοβολίας ...
Αναβολές και ματαιώσεις εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας ενημερώνει ότι λόγω εκλογών θα ...
Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνει συναυλία με τίτλο: Γιάννης ...
Με Βαλς, Άριες και Βιεννέζικες Πόλκες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο Σύλλογος Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών ...
Ο Αλέξανδρος Δρόσος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καλωσορίζει τον νεαρό συνθέτη και πιανίστα ...
Το Πικ Νικ του Θεόφραστου Σακελαρίδη από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μετά την μεγάλη επιτυχία του Βαφτιστικού, η Καμεράτα, Ορχήστρα των ...
Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί ένα διήμερο αφιέρωμα στο ...