Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
5η Ημέρα Αλληλεγγύης στον δήμο Αιγάλεω
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, ενόψει και των εορτών των ...
Καθαρισμός και καλλωπισμός της πλατείας Καραμελά στο Αιγάλεω
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω και ο Δήμος Αιγάλεω σας καλούν  το ...
Κρητικά προϊόντα και «Γιορτή της Τσικουδιάς» στο δήμο Αιγάλεω
Ο δήμος  Αιγάλεω και ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση» ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Εγκέλαδος 2013» από τον δήμο Αιγάλεω

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Εγκέλαδος 2013» από τον δήμο Αιγάλεω

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26/10/2013 το 4ήμερο διεθνές συνέδριο και η άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών από σεισμό, με την ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2013», μια πρωτοβουλία και διοργάνωση της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του δήμου Αιγάλεω, με την υποστήριξη του δήμου Αιγάλεω.

Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε συνέδριο εθελοντικών ομάδων σχετικά με τους σεισμούς στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή και ομάδων από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα στο συνέδριο συμμετείχαν ομάδες Επίλεκτων από τη Σερβία, την Ιταλία, την Τουρκία, τη  Μάλτα, την Πορτογαλία και την Κύπρο, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι εθελοντικές ομάδες Κ.ΟΜ.Α.Κ.- Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Θες/νίκης, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Βέλου Βόχας, EΠ.OM.E.A. Σιντικής Σερρών και ο Όμιλος Φίλων του Δάσους Σαλαμίνας.

Στο τριήμερο συνέδριο που διεξήχθη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γ. Ρίτσος» αναπτύχθηκαν, από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση των σεισμών και την ανάλυση των ζημιών που αυτοί προκαλούν, τους τρόπους απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών μετά από την εκδήλωση σεισμού καθώς και ιατρικά ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου. Επίσης, αναπτύχθηκε διεξοδικά το θέμα των πρώτων αναγκών του πληθυσμού μετά από την εκδήλωση σεισμού.

Παράλληλα με τη θεωρητική προσέγγιση του θέματος των σεισμών, πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα ναυαγοσωστικής  στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαϊδαρίου με σκοπό την προετοιμασία αντιμετώπισης φαινομένων τσουνάμι που πιθανώς να εκδηλωθούν μετά από έναν μεγάλο σεισμό.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26/10/2013 με την άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών από σεισμό με την ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2013», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΟΤΕ στην περιοχή του Ελαιώνα. Το σενάριο της οποίας περιελάμβανε ποικίλα περιστατικά όπως πυρόσβεσης, διάσωσης από ερείπια, υγειονομικής περίθαλψης, ψυχολογικής υποστήριξης, εναέριας διάσωσης και σχεδιασμού επιχείρησης μέσω κέντρου επιχειρήσεων.

Στην έναρξη του συνεδρίου, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού και στην πραγματοποίηση της άσκησης,  παραβρέθηκαν Πρέσβεις χωρών που εκπροσωπούνταν από εθελοντικές ομάδες στη διοργάνωση, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω κος Χάρης Ξεζωνάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη για θέματα εθελοντισμού κα Διώνη Σιγάλα και ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Χρήστος Καρδαράς. Ο κος Καρδαράς  στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ετοιμότητας και της προετοιμασίας για ενδεχόμενη εκδήλωση σεισμού, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα με υψηλά επίπεδα σεισμικότητας, και συνεχάρη τις συμμετέχουσες ομάδες για την εθελοντική τους προσφορά και την πολύ όμορφη διοργάνωση, ενώ παρακολουθώντας την άσκηση δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ετοιμότητα των ομάδων και τον άρτιο εξοπλισμό τους.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
«Ημέρα αλληλεγγύης» στον δήμο Αιγάλεω
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω διοργανώνει το Σάββατο 22 ...
Εκπαιδεύτηκαν οι πρώτοι ωφελούμενοι του «ΟΙΚΟΣΤΗΡΙΖΩ» του δήμου Αιγάλεω
Ολοκληρώθηκε σήμερα (Πέμπτη) η πρακτική άσκηση της πρώτης ομάδας ...
Καθαρισμός και στολισμός της πλατείας Καραμελά στο Αιγάλεω
Μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αιγάλεω έδωσαν ραντεβού το Σάββατο 7 ...
Συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, ενόψει και των εορτών των ...
Επιστολή του δήμου Αιγάλεω για τη λειτουργία αθλητικών χώρων
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αιγάλεω, κατά το διάστημα των πρώτων ημερών ...
Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στο Αιγάλεω
Ο Δήμος Αιγάλεω σας καλεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στο Άλσος Αιγάλεω ...
Πολιτιστική ποδηλατάδα στο Αιγάλεω
Ο Δήμος Αιγάλεω σε μια προσπάθεια προαγωγής του Αθλητισμού και του ...
Μεγάλη η συμμετοχή κατοίκων στο δήμο Αιγάλεω για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Μεγάλη ήταν η προσέλευση και η συμμετοχή κατοίκων του Αιγάλεω, ...
Ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε ξανά το Αίγιο
Μετά από μια παύση λίγων ημερών ο εγκέλαδος επισκέφθηκε ξανά το Αίγιο ...