Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Εγκαινιάστηκε ο 4ος βρεφονηπιακός σταθμός στον Κορυδαλλό
Διέξοδο στους γονείς και δημιουργική απασχόληση σε δεκάδες παιδιά θα ...
Εγκαινιάστηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.
Εγκαινιάστηκε την 1η Νοεμβρίου, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που φιλοξενεί ...
«Μπήκαν» τα θεμέλια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κρυονερίου
Ένα σημαντικό έργο Πρόνοιας για τον δήμο Διονύσου είναι ο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σε 6 μήνες το νέο κολυμβητήριο ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Τσαλαβούτα από τον δήμο Περιστερίου

Σε 6 μήνες το νέο κολυμβητήριο ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Τσαλαβούτα από τον δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου θα διαθέτει μέσα στους επόμενους έξι μήνες ένα  αυτόνομο ενεργειακά κολυμβητήριο και τον πιο σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός επισκέφθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 2013 τα δύο μεγάλα έργα της πόλης μας και ενημερώθηκαν για την πορεία αποπεράτωσής τους. 

Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης σε δήλωσή του, τονίζει: «Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Περιφέρεια, με τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό στέκεται αρωγός, χωρίς διαχωρισμούς, διακρίσεις και διαιρέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τις υποδομές στην πόλη μας σηματοδοτεί τη συνέχεια της αρωγής του. Εκ μέρους όλων των Περιστεριωτών τον ευχαριστώ και ευελπιστώ ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση για την έναρξη ενός ακόμη μεγάλου περιβαλλοντικού έργου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός επεσήμανε ότι πρόκειται για δύο σημαντικά έργα για το Δήμο Περιστερίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, που ολοκληρώνονται μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου και δήλωσε ικανοποιημένος από την ωριμότητα μελετών των έργων, η οποία «λύνει τα χέρια της Περιφέρειας» για την άμεση χρηματοδότησή τους. 

Με την ανέγερση του κολυμβητηρίου δημιουργείται μία ολοκληρωμένη αθλητική υποδομή στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών, ένας χώρος απόλυτα σύγχρονος και λειτουργικός, με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές που θα πληροί τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις βιοκλιματικού σχεδιασμού παρομοίων έργων.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα θα αποτελείται από μία πισίνα ενηλίκων Ολυμπιακών διαστάσεων, 50Χ21 μέτρα, μία πισίνα εκμάθησης, διαστάσεων 12,5Χ10 μέτρα, κερκίδες θεατών (715 θέσεις), VIP (51 θέσεις) και ΑΜΕΑ (16 θέσεις), βοηθητικούς χώρους, χώρους αποδυτηρίων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με φυτεύσεις υψηλής και χαμηλής βλάστησης, κατασκευή ραμπών και κλιμακοστασίων, καθώς και χώρους στάθμευσης.

Όσον αφορά στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, είναι ένας από τους πιο σύγχρονους, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο κοινωνικής υποδομής που θα βοηθήσει δεκάδες οικογένειες της περιοχής Τσαλαβούτα.

Η δυναμικότητα του είναι 60 παιδιά, εκ των οποίων 10 βρέφη και 50 νήπια. Σ’ όλους τους χώρους υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα και γυάλινες επιφάνειες που εξασφαλίζουν τον απαραίτητο φυσικό φωτισμό και αερισμό, στοιχεία απολύτως απαραίτητα στην ασφάλεια και ψυχοκινητική ανάπτυξη των νηπίων.

Το πράσινο και καρποφόρα δέντρα που θα περιβάλλουν το κτίριο, σηματοδοτεί την εξοικείωση των νηπίων με το πράσινο και την φύση.

Κατά την επιθεώρηση των έργων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κ. Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Τσιώτα και Π. Λύκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ι. Πανταλάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Κασουρίδης, ο Διευθυντής των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θ. Καρδοματέας κ.α.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Οδοντιατρικές εξετάσεις στον δήμο Περιστερίου
Πρόγραμμα στοματικού ελέγχου πραγματοποιεί το πρότυπο Κέντρο Υγείας ...
Απασχόληση νέων και γυναικών στον δήμο Περιστερίου
Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου και ...
Πλατείες και βρεφονηπιακός σταθμός αξίας 7,5 εκ ευρώ «τρέχουν» στο δήμο Δάφνης- Υμηττού
Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής ...
Δωρεάν προγράμματα υγείας στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου
Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου σε συνεργασία με τον δήμο Περιστερίου, ...
Δύο προγράμματα υγείας στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου
Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, ...
Δωρεάν εξετάσεις όλο τον Νοέμβρη στον δήμο Περιστερίου
Ο Δήμος Περιστερίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός ...
Ένας διαφορετικός... βρεφονηπιακός σταθμός
Τα φλας άστραφταν ξανά και ξανά στο Κέντρο των Γιγάντιων Πάντα στην ...
Bazaar βιβλίου στο δήμο Περιστερίου
Τώρα και στο Περιστέρι βιβλία από 1 ευρώ. Στο καλοκαιρινό bazaar βιβλίου ...
«Πράσινο φως» για το κολυμβητήριο Περιστερίου
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο δήμαρχος Περιστερίου, ...