Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Και επίσημα υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο Γ. Σγουρός
Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητά του Γιάννη Σγουρού για την ...
Σγουρός: Συγγνώμη που δεν χρεοκόπησα την περιφέρεια Αττικής
Ειρωνική απάντηση έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάνννης Σγουρός ...
Σγουρός: 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ
Με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής το Δήμο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την κατασκευή γηπέδου από την ΑΕΚ

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την κατασκευή γηπέδου από την ΑΕΚ

Συνάντηση εργασίας είχε την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με το Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνο Κοτσάτο, το Μέλος της «Δικέφαλος 1924», Πέτρο Παππά, και με τον Αρχιτέκτονα, Δημήτρη Ανδριόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο κ. Δημ. Μελισσανίδης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την Περιφέρεια Αττικής για την προσπάθεια που έχει κάνει, ώστε το ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ να φτιάξει το γήπεδό του. Σε μια εβδομάδα θα καταθέσουμε την προμελέτη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αύριο είναι η επίσημη παρουσίαση του γηπέδου. Εν όψει την αυριανής λοιπόν παρουσίασης είχαμε σήμερα τη συνάντηση αυτή για ενημέρωση. Ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο με την Περιφέρεια Αττικής. Είμαστε σε καλό δρόμο και όλα κυλούν ομαλά. Η συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής είναι σημαντική σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ και συμβολή της είναι αξιέπαινη, όχι μόνο για το αθλητικό σωματείο της ΑΕΚ αλλά και για άλλα αθλητικά σωματεία».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος τόνισε:

«Ο λαός μας λέει: ‘εάν δεν χτίσεις σπίτι και δεν παντρέψεις παιδί, τότε δεν ξέρεις τις δυσκολίες της ζωής. Η ΑΕΚ λοιπόν χτίζει το νέο της σπίτι και η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια. Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι ένα έργο για τη νεολαία, για την ανάπτυξη της περιοχής και φυσικά για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του ιστορικού αυτού σωματείου. Η μελέτη πρέπει να είναι άρτια, να μην παρουσιάζει προβλήματα και να τηρούνται όλοι οι όροι νομιμότητας. Χάρη στην καλή διαχείριση που έχουμε κάνει από το 2003, διαθέτουμε ένα ποσό από το απόθεμά μας για τον αθλητισμό και τη νεολαία της Αττικής. 

Το εγχείρημα για τους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι δύσκολο. Τους εύχομαι καλή επιτυχία. Το έργο του γηπέδου αφορά συνολικά 5-6 Δήμους και περισσότερους από 500.000 κατοίκους των Δήμων αυτών. Η νεολαία της περιοχής θα αποκτήσει επιτέλους το δικό της γήπεδο, πολλαπλών χρήσεων και οι γειτονιές που τώρα έχουν ερημώσει επιτέλους θα τονωθούν. Έτσι χτίζεται σταδιακά η ανάπτυξη. Φτάνουν πια οι πολλές κουβέντες».

Ο κ. Π. Παππάς, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, τόνισε: «Ο κ. Σγουρός δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για τον αθλητισμό. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής η ΑΕΚ θα γυρίσει στο γήπεδό της. Ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια την προσπάθεια αυτή και τότε ο κ. Σγουρός είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει. Και σήμερα κρατά την υπόσχεσή του».

Τέλος, το λόγο πήρε ο κ. Κοτσάτος, Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ο οποίος δήλωσε: «Ο κ. Σγουρός χωρίς φανφάρες παράγει έργο. Χάρη στον κ. Μελισσανίδη έχουμε συστρατευθεί πολλοί άνθρωποι. Πολλοί άνθρωποι για το νέο όραμα για όλους τους ΑΕΚτζήδες. Εύχομαι να γίνουν αντίστοιχα έργα και σε άλλες ομάδες, ώστε να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Ομάδες χωρίς φιλάθλους δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Η σημαντική αυτή προσπάθεια για το γήπεδο της ΑΕΚ σηματοδοτεί την αναγέννηση ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση, κατά πλειοψηφία, του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής στις 20 Ιουνίου 2013, εγκρίθηκε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής το Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Επίσης, το έργο που έχει την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής αφορά τη συνολική ανάπλαση της περιοχής του γηπέδου, η οποία θα βοηθήσει στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής, αφού θα αποτελέσει πόλο αθλητικής και οικονομικής ανάπτυξης, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Γ. Σγουρός: «Οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της Αττικής»
Κάλεσμα στους πολίτες της Αττικής να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα ...
130 εκ. ευρώ για την κατασκευή 24 δημοσίων σχολείων σε δέκα δήμους της Αττικής
Η κατασκευή σχολείων ύψους 130 εκ. ευρώ, εκ των οποίων, τα 45 εκ. ...
Υπέρ της αξιοποίησης του Ελληνικού ο Γ. Σγουρός
Μέσα στην ημέρα πρόκειται να ανακοινώσει και επισήμως την ...
Σγουρός: Να αυξηθούν τα κονδύλια για την Περιφέρεια Αττικής
Την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων που προβλέπονται για την Περιφέρεια ...
Γ. Σγουρός: Η λογική της καλής βίας έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων
Με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα που έγιναν κατά τη συνεδρίαση του ...
Διευκρινήσεις της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση αθλητικών έργων
Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην Περιφέρεια Αττικής και ...
Τέσσερα νέα έργα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής
Την έγκριση για την κατασκευή τεσσάρων νέων έργων στους Δήμους της ...
Καταγγέλλει έγκλημα κατά του Περιβάλλοντος στη θέση «Λιμανάκι Αγ. Νικολάου» ο δήμαρχος Κερατσινίου
Καταγγελία προς το ΥΠΕΚΑ, του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το ...
Χρηματοδοτεί το γήπεδο της ΑΕΚ η Περιφέρεια Αττικής
Τη βούλησή της να συνδράμει το Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και την ...