Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 20C°,
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Κεφαλογιάννη: Τουριστικός ακόλουθος θα τοποθετηθεί στην Αυστραλία
Η Ελλάδα θα τοποθετήσει τουριστικό ακόλουθο στην Αυστραλία με έδρα τη ...
Τρίτος αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τη Ρωσία η Ελλάδα
Η Ελλάδα αναδείχθηκε πέρυσι, για πρώτη φορά, στην τρίτη θέση των ...
Κεφαλογιάννη: Ασφαλής και φιλικός προορισμός η Ελλάδα
«Έχουμε διανύσει ήδη μια πολύ μεγάλη διαδρομή. Έχουμε κάνει μια πολύ ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα ξανασυστήνεται ως τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα ξανασυστήνεται ως τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο

«Η Ελλάδα είναι εδώ για να "ξανασυστηθεί" ως τουριστικός προορισμός όλης της χρονιάς και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην κεντρική συνέντευξη τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

Στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες τουριστικά περίπτερα, από πολλές περιφέρειες της χώρας, ενώ συνολικά υπολογίζονται σε πάνω από 5.000, οι εκθέτες από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει περάσει μια δύσκολη περίοδο, αλλά σήμερα είναι σε θέση να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, επισήμανε παρουσιάζοντας τους στόχους της χώρας για την επόμενη χρονιά.

Μιλώντας λίγο αργότερα στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε τα εξής:

«Πρώτα απ' όλα θέλω να σας πω ότι δουλεύουμε πλέον πάνω σε μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική. Το 2013 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό και ο δικός μας σχεδιασμός είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη χρονιά. Έτσι, όχι μόνο το 2014 αλλά κάθε χρονιά να έχουμε αύξηση των τουριστών. Ήδη έχουμε πάρα πολύ καλά μηνύματα για το επόμενο έτος. Η τελική μας στρατηγική είναι να μπορέσουμε να κάνουμε την Ελλάδα έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως».

Αναφορικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το υπουργείο τη νέα τουριστική χρονιά, σημείωσε: «θέλουμε να προωθήσουμε, να προβάλουμε περισσότερο όχι μόνο την Ελλάδα που ξέρει καλά ο κόσμος, δηλαδή την Ελλάδα για τους καλοκαιρινούς μήνες, για τις καλοκαιρινές διακοπές, τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά την Ελλάδα που είναι λιγότερο γνωστή. Καινούριοι προορισμοί που αναπτύσσονται και έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν πάρα πολύ ωραίες εμπειρίες στους επισκέπτες. Παράλληλα μας ενδιαφέρει ο θεματικός τουρισμός. Πολιτιστικός τουρισμός, θρησκευτικός, ιατρικός, ιαματικός συνεδριακός τουρισμός και τόσα άλλα που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας έτσι ώστε να μπορέσει να επεκτείνει και την τουριστική περίοδο. Προς την κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε όχι μόνο για να προβάλουμε και να προωθήσουμε την χώρα αλλά κάνουμε πλέον και στοχευμένες ενέργειες με τους σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής αγοράς. Στόχος μας είναι να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο».

Για τον αριθμητικό στόχο που βάζει το υπουργείο, επισήμανε: «ο στόχος μας δεν ήταν ποτέ αριθμητικός. Πόσους δηλαδή επισκέπτες θα έχουμε στην χώρα, αλλά το πώς ο τουρισμός στην Ελλάδα θα μπορέσει πραγματικά να φέρνει έσοδα στο κράτος. Πως θα βοηθάει τις τοπικές οικονομίες, τις τοπικές κοινωνίες. Γι' αυτό έχει και πολύ μεγάλη σημασία να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν δημιουργηθεί φέτος και βεβαίως να τα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Με άλλα λόγια αυτό που θέλουμε είναι να δούμε πως θα προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλότερων εισοδημάτων που θα ξοδεύουν περισσότερα στην χώρα μας έτσι ώστε να έχουμε και μια πολύ μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό. Ο στόχος μας λοιπόν δεν είναι τόσο ποσοτικός αλλά κυρίως ποιοτικός. Θέλουμε αυτό που προσφέρουμε να είναι πάντα σε μια καλή αναλογία τιμής και ποιότητας».

Σε ερώτηση για τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο και πόσο αυτές θα επηρεάσουν την εικόνα της χώρα στο εξωτερικό, απάντησε: «η Ελλάδα για τους επισκέπτες της και η Αθήνα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Αυτό λέμε και αυτό είναι το μήνυμα μας στους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας. Αυτό όμως είναι και το μήνυμα που έχουμε από τους επισκέπτες της χώρας. Ότι πραγματικά αισθάνονται πως η Ελλάδα είναι μια πολύ ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Πως οι Έλληνες είναι ένας πάρα πολύ φιλόξενος λαός. Νομίζω ότι αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε και εμείς από εδώ από την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, να πούμε για την Ελλάδα. Νομίζω ότι κατά τα άλλα, τα θέματα που απασχολούν βεβαίως και την ελληνική εσωτερική πραγματικότητα είναι θέματα που έχουν καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Είναι ζητήματα περιθωριακά και μεμονωμένα. Δεν επηρεάζουν τον τουρισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πρωτιά για την Ελλάδα στις κρατήσεις από Αυστραλία-Τι γράφει η «Ντερ Στάνταρντ»
Ο πιο προσφίλης  τουριστικός προορισμός είναι για τους Αυστραλούς η ...
Φεύγει για τις ΗΠΑ η Κεφαλογιάννη-Θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα
Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ...
Στη Σαουδική Αραβία, την Κυριακή, η Κεφαλογιάννη
Για τη Σαουδική Αραβία αναχωρεί την Κυριακή, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα ...
Κεφαλογιάννη: Νέο ρεκόρ για τον τουρισμό και το 2014
Νέο ρεκόρ για τον τουρισμό αναμένει και το 2014 η υπουργός Τουρισμού, ...
Στο Βερολίνo η Όλγα Κεφαλογιάννη
Στη σημασία του τουρισμού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ...
Στην Κωνσταντινούπολη η Όλγα Κεφαλογιάννη
Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί από σήμερα η ...
Η TUI ενδιαφέρεται για Ελλάδα-Επιβεβαίωση Κεφαλογιάννη
Το ενδιαφέρον της TUI Travel για επενδύσεις στην ελληνική τουριστική αγορά ...
Κεφαλογιάννη: Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού
Στα θετικά μηνύματα της φετινής τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε η ...
Η Ελλάδα παραμένει και φέτος ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για ...