Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Ανάκληση από τον ΑΣΕΠ προσωρινών πινάκων κατάταξης και διάθεσης εκπαιδευτικών
Ανακαλεί το ΑΣΕΠ τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης του ...
Νέοι πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ
Τους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου ...
ΑΣΕΠ: Τελικός πίνακας κατάταξης των «διαθέσιμων» υπαλλήλων
Τον τελικό πίνακα κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα παρέλαβε το ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Περιμένουν τον Σκαρμούτσο να κάνει «Καλλιόπη» και να καθαρίζει πατάτες

Περιμένουν τον Σκαρμούτσο να κάνει «Καλλιόπη» και να καθαρίζει πατάτες

Ένας ...σεφ στο Στρατό! Σε λίγες μέρες, στα μέσα του μηνός με την νέα σειρά κατάταξης αναμένεται η κατάταξη  του  Δημήτρη Σκαρμούτσου σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς.

Ο σεφ που έκανε και κάνει καριέρα ''αρχιμάγειρας'' σε μαγαζιά, τηλεοπτικός κριτής νέων μαγείρων, περιηγητής- μάγειρας και δάσκαλος σε Σχολή μαγειρικής,  επρόκειτο να καταταγεί, ως ανυπότακτος, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο  Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ)  Λαμίας, αλλά ζήτησε και πήρε τελευταία στιγμή αναβολή  ''για κοινωνικούς λόγους''.

Το κόστος εξαγοράς

Τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα παρουσιαστεί και πάλι στην Λαμία ή σε άλλο Κέντρο  αλλά από στρατιωτικές πηγές μάθαμε ότι ως άνω των 40 ετών - για την ακρίβεια 43 - μπορεί να υπηρετήσει μόνο 45 ημέρες και να εξαγοράσει τους υπόλοιπους  μήνες έναντι περίπου 800 ευρώ το μήνα. Αν είναι υπόχρεος πλήρους θητείας 9 μηνών τότε θα πληρώσει τους υπόλοιπους 7,5 μήνες, αν είναι προστάτης ή έχει άλλους κοινωνικούς λόγους και δικαιούται μικρότερη θητεία τότε και το ποσό θα είναι ανάλογο.

Ωστόσο τα περίπου 6.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσει για την εξαγορά στην περίπτωση που είναι πλήρους θητείας, ίσως γίνουν τελικά 11.000 ευρώ αν - λόγω ανυποταξίας - του επιβληθεί πρόσθετη θητεία 6 μηνών

Ωστόσο τα περίπου 6.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσει  για την εξαγορά στην περίπτωση που είναι πλήρους θητείας, ίσως γίνουν τελικά 11.000 ευρώ αν - λόγω ανυποταξίας - του επιβληθεί  πρόσθετη θητεία 6 μηνών που,όπως λένε φήμες που κυκλοφορούν στα στρατολογικά γραφεία, μπορεί και να του είχε επιδικαστεί από μη συμμόρφωση,  παλιότερα, με τις πρέπουσες διαδικασίες.Βεβαίως όλα αυτά - τα περί ανυποταξίας - αντιμετωπίζονται σε δικαστήριο όπου ο θιγόμενος προβάλει τα υπερασπιστικά του επιχειρήματα  και αναλόγως αξιολογείται. Ίσως όμως  και να είναι όλα ''ΟΚ'' και ο σεφ να έχει μόνο τα τρέχοντα...

Θα πάει στο ...καζάνι;

Πάντως τα οικονομικά δεν είναι αυτά που ίσως θα απασχολούν τόσο τον  σεφ, ούτε τι ...ειδικότητα θα πάρει όσες εβδομάδες μείνει στο στρατόπεδο. Λέγεται ότι κάποιοι αρμόδιοι στρατιωτικοί σκέφτονται να τον ''αξιοποιήσουν'' στα ...μαγειρεία, όχι κατ' ανάγκην για ...λάντζα! Ε, όλο και κάποια ''κόλπα'' θα έχει να εφαρμόσει στο ...καζάνι για να βελτιώσει τις συνταγές!

 Αυτό λοιπόν που είναι ο πονοκέφαλός του είναι τα μαθήματα που έχει αναλάβει σε ιδιωτική σχολή μαγειρικής αλλά και η επιστροφή του στην τηλεόραση, μέσα από τη συχνότητα του Mega, με τη νέα του ταξιδιωτική εκπομπή μαγειρικής «Χωρίς Συνταγή». Το τρέιλερ της νέας του εκπομπής, μάλιστα, ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται στον αέρα του καναλιού. Μάλιστα η πρεμιέρα της ίσως συμπέσει με την ...πρεμιέρα του στο ...στρατό!

Τώρα πως ο γεννημένος το 1970 σεφ έφτασε και τρέχει ως ...στραβάδι στα 43 του, αυτό μάλλον οφείλεται στην όρεξή του για την δουλειά του αλλά και τα χρόνια που ήταν στις ΗΠΑ (από 18 ετών ) ως σπουδαστής και ως εργαζόμενος. Και όταν γύρισε, περί το 2005, φαίνεται ότι πάλι ο Στρατός πήγε σε δεύτερη μοίρα-με ο, τι αυτό συνεπάγεται.

Τρέχει ... «Χωρίς Συνταγή»!

Πάντως όσον αφορά την εκπομπή του στο Mega το ρεπορτάζ λέει ότι έχει ήδη κάνει πάρα πολλά γυρίσματα στην επαρχία, τα μοντάζ προχωράνε ταχύτατα και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ροή όσο θα υπηρετεί την μαμά -πατρίδα! Ο ίδιος έχει πει ότι ναι μεν ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι ο πρωτοπόρος τέτοιου είδους εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Η διαφορά θα είναι, λέει, ότι η εκπομπή «Χωρίς συνταγή» επικεντρώνεται στους παραγωγούς τοπικών προϊόντων και ότι με άξονα πάντα τον επισκεπτόμενο τόπο θα αναδεικνύονται οι γεύσεις και οι παραγωγοί πίσω από τα προϊόντα, τα γυρίσματα θα είναι  εξ ολοκλήρου σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα χρησιμοποιούνται «ούτε κουζίνα, ούτε στούντιο, ούτε πλατό. Έχουμε γκάζι, φωτιά και πέτρες», είπε στο TV Eθνος.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
ΑΣΕΠ: Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των «διαθέσιμων» υπαλλήλων
Δημοσιεύτηκαν από το ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες κατάταξης για την ...
Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των Σχολικών Φυλάκων-Ποιοι απορρίπτονται
Το ΑΣΕΠ κατήρτισε τους οριστικούς πίνακες κατάταξης και απορριπτέων ...
ΑΣΕΠ: Νέοι πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΚΠΑ
Νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού ...
Πρώτα οι δηλώσεις κι ύστερα τα οικογενειακά επιδόματα
Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή ...
Πρώην playmate, υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού!
Είναι ίσως η πιο σέξι γυναίκα που φοράει τα χακί του Ελληνικού Στρατού ...
ΑΣΕΠ: Οι τελικοί πίνακες κατάταξης των διαθέσιμων υπαλλήλων
Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε απόψε τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων οι ...
63χρονος πνίγηκε στη λίμνη Στράτου
Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί της Κυριακής από την τεχνητή λίμνη Στράτου ...
ΑΣΕΠ: Προσωρινοί πίνακες κατάταξης των «διαθέσιμων» υπαλλήλων
Τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά ...
Σε νέα διάσταση περνά η ιδιωτικοποίηση του νερού
Του Στράτου Ιωακείμ (ioakim@attikipress.gr)  Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με ...