Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Επιδόρπιο
Σχετικά Νέα
Chokladbollar!
Από τη Σουηδία στην κουζίνα μας..
Τιραμισού!
Μετατρέπουμε την κουζίνα μας σε τρατορία και περιπλανιόμαστε στις ...
Φωλιές καταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και βύσσινο..
Δε θα σπαταλήσουμε χρόνο στην κουζίνα και σίγουρα θα ξετρελαθούμε με ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Μηλόπιτα!

Μηλόπιτα!

Τα Σάββατα τα έχω συνδυάσει με μυρωδιές γλυκών που σε οδηγούν απευθείας στην κουζίνα. Έχουμε περισσότερο χρόνο για γλυκές, αμαρτωλές δημιουργίες. Η σημερινή μέρα μας βάζει σε φθινοπωρινό μοτίβο και μας φανερώνει μια απλή αλλά άκρως τολμηρή μηλόπιτα!

 

Υλικά:

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι - 1,25€/κιλό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¾ φλιτζάνι βούτυρο - 3,03€/ 250γρ
  • 6-7 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • ¾ φλιτζάνι ζάχαρη - 1€/κιλό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα - 1€/50γρ
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο - 1,50€/40γρ
  • 1 ½ κουτ. σούπας αλεύρι - 1,25€/κιλό
  • 6-8 μήλα κόκκινα - 0,80€/ κιλό
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο - 3,03€/ 250γρ

 

Εκτέλεση:

 

Πάμε να φτιάξουμε πρώτα τη ζύμη. Σ ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι και ½ κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο ( ¾ φλιτζ.) το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να έχει μικρά μπαλάκια.

 

Φιλική Συμβουλή: Το βούτυρο πρέπει να είναι καλά παγωμένο και τα χέρια μας στεγνά.

 

Ρίχνουμε μια-μια κουταλιά το νερό, μέχρι να γίνει σταθερή η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

 

Όσο παγώνει η ζύμη, εμείς ετοιμάζουμε τη γέμιση..

 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλάτι ( ½ κουτ. γλυκού), την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι (1 ½ κουτ. σούπας) και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα καθαρισμένα μήλα και τα αναμειγνύουμε ομοιόμορφα με το μείγμα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε δυο μέρη, το ένα πρέπει να είναι  μεγαλύτερο. Ανοίγουμε το μεγάλο κομμάτι έτσι ώστε να υπερκαλύπτει το ταψί μας. Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω. Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα, πιέζοντας καλά τις άκρες της. Με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στο πάνω μέρος για να απορροφήσει τα υγρά της. Αν θέλουμε να ροδίσει από πάνω, βουτάμε το πινέλο μας σε λίγο γάλα και το περνάμε από πάνω.

 

Ψήνουμε το πρώτο δεκάλεπτο στους 220 βαθμούς και μετά για 30-40' στους 180.

 

Το γλυκό μας κοστίζει 3,5€, 40’ μέσα στην κουζίνα και τεράστια χαμόγελα αγαπημένων προσώπων..

 

Bon Appétit!

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κρεμ καραμελέ!
Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και μόλις βρίσκω ευκαιρία χώνομαι ...
Σοκολατάκια με φράουλες!
Θα ξετρελαθούν όλοι με τη γεύση τους κι ο χρόνος μας μέσα στην κουζίνα ...
Κάστανο γλυκό του κουταλιού!
Τα γλυκά του κουταλιού θυμίζουν Ελλάδα.. Θυμίζουν χωριό.. Και σίγουρα ...
Μπαλίτσες Bounty!
Τα αγαπημένα σε όλους Bounty μπορούμε να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα ...
Χαλβάς σιμιγδαλένιος!
Είναι μια συνταγή που πηγαίνει από μάνα σε κόρη.. Τρώγεται με γλυκό του ...
Μπισκότα κανέλας!
Όταν τα πρωινά μας πασπαλίζονται με καστανή ζάχαρη και άρωμα κανέλας, ...
Τρουφάκια!
Κυριακή απόγευμα και μια λιγουρίτσα για γλυκό όλοι την έχουμε..
Κέικ σοκολάτας!
Σήμερα η μέρα προϋποθέτει γλυκό.. Ένα σοκολατένιο πειρασμό, που θα ...
Σοκολατόπιτα!
Λόγω της σημερινής γιορτής το μενού περιλαμβάνει gâteau..