Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κυρίως Πιάτο
Σχετικά Νέα
Ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι!
Όλο το σπίτι μοσχομυρίζει από το πορτοκάλι που σιγοψήνεται πάνω στο ...
Πένες με τόνο και μουστάρδα!
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τα μεσημέρια που δε θέλουμε να ...
Ψαρονέφρι αλά κρεμ!
Οι πρωινές λιγουρίτσες έχουν ξεκινήσει για τα καλά και η όρεξή μου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ψαρονέφρι γλυκόξινο!

Ψαρονέφρι γλυκόξινο!

Δεν ξέρω αν νιώθετε κι εσείς μια δημιουργική διάθεση; Ίσως φταίει η Παρασκευή, ίσως η Πρωτομηνιά.. Η ουσία είναι μια.. Θέλω να εκτονώσω όλη αυτή την ενέργεια σε μια απόλαυση, σε μια αξία ανεκτίμητη, στο άρωμα και στη γεύση του μεσημεριανού φαγητού..

 

Βάζω την αγαπημένη μου μουσική κι αρχίζω το μαγείρεμα.. Θα έρθετε μαζί μου στην κουζίνα ή θα παίρνετε μάτι απ την κλειδαρότρυπα;

 

Υλικά:

 

  • 2 μέτρια ψαρονέφρια, βάρους 500 γρ. το καθένα - 12€/κιλό
  • 50 ml ελαιόλαδο - 3,15€/500ml
  • 1 κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο δεντρολίβανο - 1,50€/ 45γρ
  • 4 σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα τους - 2€/4 σκόρδα
  • 200 ml κόκκινο κρασί - 4,60€/375 ml
  • χυμός από 1 πορτοκάλι - 1,30€/κιλό
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι - 0,43€/κιλό
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη - 1,70€/40γρ
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκό γλυκιά πάπρικα - 1,40/ 50γρ
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα με 1 κουτ. σούπας μέλι - 1,77€/ 500γρ  - 4,22€/450γρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε μικρά κομματάκια και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και αφού σπάσουμε ελαφρά τις σκελίδες σκόρδου, τις ρίχνουμε κι αυτές μέσα. Σοτάρουμε τα υλικά μας μέχρι να ροδίσει το κρέας και να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά..

 

Φιλική Συμβουλή: Σταθείτε πάνω από το τηγάνι προσεκτικά, κλείστε τα μάτια σας κι αφήστε τις μυρωδιές να σας ταξιδέψουν στη γεύση.. Φτάνει τόσο! Έχει και συνέχεια η συνταγή!

 

Σβήνουμε τα ψαρονέφρια με το κρασί και τους χυμούς απ το πορτοκάλι και το λεμόνι. Προσθέτουμε την πάπρικα και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και 100ml ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε το κρέας για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά με τα υπόλοιπα υλικά και το πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  

 

Για να μαγειρέψουμε τα ψαρονέφρια σήμερα για τους 4 εκλεκτούς μας φίλους ξοδέψαμε 15, 74€ και 30’ στην κουζίνα..

 

Πάμε να απολαύσουμε το μεσημεριανό κρασάκι στη βεράντα..

 

 

Bon Appétit!

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κοτόπουλο με μέλι και τζίντζερ!
Ένα φαγητό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους..
Πράσα με ζαμπόν και τυρί!
Μια πολύ νόστιμη κι εύκολη συνταγή για τα μεσημέρια που δε θέλουμε να ...
Ψαρονέφρι με μανιτάρια και τυρί!
Πρόκειται για μια πολύ γευστική συνταγή που θα αναστατώσει τα ...
Μοσχαρίσια φιλέτα με στυμμένο ρόδι!
Ένα περίεργο αλλά εξαιρετικό πάντρεμα του μοσχαρίσιου κρέατος με το ...
Συκώτι με μπαλσάμικο και χυμό πορτοκάλι!
Πολλοί αποφεύγουν το συκώτι για την έντονη γεύση του. Κι όμως, αυτή η ...
Γαριδομακαρονάδα!
Είναι από τα φαγητά που φέρνουν το καλοκαίρι στην κουζίνα μας..
Noodles με λαχανικά!
Η κινέζικη κουζίνα έχει κερδίσει μια σημαντική θέση στις ζωές πολλών ...
Πένες με τόνο!
Μέσα 30΄ έχουμε ξεμπερδέψει από την κουζίνα και ξοδεύουμε το χρόνο μας ...
Ψητή γλώσσα με μουστάρδα και ρίγανη!
Αν και το κρύο άρχισε να πιάνει για τα καλά, μια βόλτα στην παραλία ...