Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 3C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
4η ανθοκομικη εκθεση Μαγουλας
Η Δημοτική Ενότητα Μαγούλας και το Ν.Π. «Πολιτισμού, Αθλητισμού, ...
Μήνυμα της «Πρώτης Πόλης – Ελευσίνας Μαγούλας» για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Η δημοτική παράταξη «Πρώτη Πόλη- Ελευσίνα Μαγούλα» με αφορμή την ...
Νέοι υποψήφιοι στο συνδυασμό «Πρώτη Πόλη» Ελευσίνας-Μαγούλας
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας-Μαγούλας, Βασίλης Τόλης, ανακοίνωσε ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Προσκλητήριο συστράτευσης από την «Πρώτη Πόλη

Προσκλητήριο συστράτευσης από την «Πρώτη Πόλη

Απευθυνόμενη στους κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας, η δημοτική παράταξη «Πρώτη Πόλη» με ανοιχτή της επιστολή, σημειώνει: «Βιώνουμε με τον πλέον σκληρό τρόπο την αδιέξοδη οικονομική πολιτική των μνημονίων και των οριζόντιων μέτρων που πλήττουν την συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών , οδηγώντας τους στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής , στην φτώχεια  και στην ολοκληρωτική εξαθλίωση. Στην πόλη μας είναι περισσότερο από εμφανή τα αποτελέσματα της καταστροφικής αυτής πολιτικής».

Και συνεχίζει: «Η ανεργία καλπάζει . Ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι έχουν πληγεί περισσότερο , και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες για το παρόν και το μέλλον τους .

Μικροεπιχειρήσεις  αργοσβήνουν , πολλές έχουν βάλει λουκέτο , επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση κι ένα μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας αδυνατεί να εξοικονομήσει ακόμη και τα πλέον αναγκαία για την καθημερινή του επιβίωση .

Εξελιχθήκαμε σε μία τοπική κοινωνία που της στερούν το αναφαίρετο δικαίωμα να υπάρξει και να δημιουργήσει».

Στο σημείο αυτό, ασκεί κριτική στη διοίκηση του δήμο: «Μέσα σε αυτό το περιβάλλον , η διοίκηση του δήμου έχει μετατραπεί σε αυθεντικό εφαρμοστή , σε τοπικό επίπεδο ,  αυτής της πολιτικής , κι έχει επιλέξει τον ρόλο του « καλού παιδιού » απέναντι στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν ανενόχλητα , προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή .

Άλλωστε είναι γνωστά και τα περιστατικά που έχουν συμβεί και ο βιασμός του περιβάλλοντος που έχει συντελεστεί από τις προκλητικές κι ολέθριες πολιτικές της .

Η δημοτική διοίκηση εγκλωβισμένη στον μικρόκοσμό της , προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις εσωτερικές αντιθέσεις , αντιπαλότητες και μικροφιλοδοξίες των μελών της για εξουσία και στην διαχείριση των δημοτικών προβλημάτων , κάνοντας εμπόριο ελπίδας στους άνεργους της πόλης μας , ενώ εκποιεί κοινωνικές και άλλες δημοτικές δομές».

»Οι παρούσες συνθήκες επιβάλλουν την δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου αντίστασης απέναντι στις επιχειρούμενες απαλλοτριώσεις των δημοτικών δομών και την ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μέσα στην τοπική μας κοινωνία .

Η επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου και ρεαλιστικού πλάνου δράσης για την περιοχή μας , θα αποτελέσει το σχέδιο για την προοπτική και την ελπίδα , για ένα κοινωνικά και περιβαλλοντικά καλύτερο αύριο για την πόλη και τους ανθρώπους της , για ένα ελπιδοφόρο μέλλον  της Ελευσίνας και της Μαγούλας με κυρίαρχη προϋπόθεση την ενότητα όλων των υγιών κοινωνικών δυνάμεων , φορέων , συλλογικοτήτων και αυτόνομων Πολιτών στη βάση της συγκρότησης ενός πλατιού , μαζικού , Αυτοδιοικητικού Κινήματος», συμπληρώνει η «Πρώτη Πόλη».

Η ανοιχτή επιστολή καταλήγει: «Μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και ιδεολογικές περιχαρακώσεις , ανεξάρτητα της πολιτικής αφετηρίας του καθένα και της καθεμιάς

Ο δημοτικός μας συνδυασμός ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΓΟΥΛΑ « ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ » , που άσκησε για τρία χρόνια – με υπευθυνότητα , καθημερινή παρουσία , καλόπιστη αλλά και σκληρή κριτική – τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που είχε σαν αντιπολίτευση , απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης στον κοινό μας σκοπό: Να βάλουμε την Ελευσίνα και την Μαγούλα σε μια νέα τροχιά οικονομικής , κοινωνικής , πολιτιστικής και περιβαλλοντικής προοπτικής».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Τα «βρόντηξε» από την παράταξη Καμίνη ο Η. Σάντας
Την παραίτηση του από την δημοτική παράταξη, «Δικαίωμα στην πόλη», ...
Επιστολή στήριξης της δημοτικής κίνησης «Χρώμα στην Πόλη» στο συνδυασμό «Ηλίου-Πόλις-Ανθρώπινη Πόλη»
Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση της Ηλιούπολης «Χρώμα στην Πόλη» με ...
Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Αγίας Βαρβάρας
Παραιτήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος και αντιδήμαρχος Κοινωνικής ...
Εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Ελευσίνας
Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (πρώην Κοινωνική Υπηρεσία)  του Δήμου ...
Ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές η «Ανοιχτή Πόλη»
Η «Ανοιχτή Πόλη» υποστηρίζει τα αιτήματα των φορέων του εμπορίου για ...
Κατηγορώ της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το δήμο Ελευσίνας
«Εν μέσω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δημοσίου τομέα ...
Ανοιχτή επιστολή από έναν δημοτικό αστυνομικό
Η πορεία από τον ιδιωτικό τομέα στη δημοτική αστυνομία. Και μετά; ...
Διαμαρτυρία του Δήμου Ελευσίνας για τις εκπομπές καπνού στα ΕΛΠΕ
Την έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Ελευσίνας προς την διοίκηση των ΕΛΠΕ ...
Φύτεψαν δένδρα στον περιβάλλοντα χώρο του «Θριασίου»
Η δημοτική ενότητα Μαγούλας και ο δήμος Ελευσίνας προχώρησαν σε ...