Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κυρίως Πιάτο
Σχετικά Νέα
Κοτόπουλο με πιπεριές στη λαδόκολλα!
Είναι νόστιμο, πικάντικο και ζεστό φαγητό.. Μπλέκονται οι γεύσεις ...
Μοσχάρι με μαύρη μπύρα ψημένο στη γάστρα!
Σίγουρα είναι ένα μπελαλίδικο φαγητό που θέλει φαντασία και μεράκι..
Καραμελωμένα φιλέτα κοτόπουλου, πασπαλισμένα με σουσάμι..
Σήμερα, από το πρωί αναζητάω κάτι δημιουργικό και πικάντικο για το ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Φιλέτο σολωμού ψημένο στη λαδόκολλα!

Φιλέτο σολωμού ψημένο στη λαδόκολλα!

Ένας ωραίος καιρός μας παραπέμπει πάντα στη θάλασσα.. Βόλτες στην ακρογιαλιά, παιχνίδια στην άμμο και το μεσημέρι ουζάκι και ψαράκι εκεί που σκάει το κύμα..

Βάζω το ψαράκι, βάζετε το ούζο και την παρέα;;

 

Υλικά:

  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες - 0,92€/κιλό
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε λεπτές λωρίδες - 2€/ κιλό
  • 1 μαραθόριζα τριμμένη - 2,24€/ 3τεμ.
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα - 1,77€/ 500γρ
  • 2 λεμόνια στημένα - 0,43€/κιλό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι - 4,22€/450γρ
  • 50 ml ελαιόλαδο - 3,15€/500ml
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο - 0,50€/ματσάκι
  • αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια (ροζ, πράσινο, μαύρο) - 1,95€/30γρ
  • 4 φιλέτα σολομού (ή άλλου ψαριού, όπως γαλέο, σφυρίδα, μπακαλιάρο κ.α) - 6,68€/κιλό

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα καρότα, το πράσο και τη μαραθόριζα σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Σ’ ένα δεύτερο, φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα μαρινάρουμε το ψάρι μας κι αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και το αλατοπίπερο.

 

Φιλική Συμβουλή: Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με το ψάρι μας. Αλλιώς θα αλατοπιπερώσουμε αν είναι σολομός κι αλλιώς αν είναι μπακαλιάρος!  

 

Κόβουμε τέσσερα μεγάλα τετράγωνα λαδόκολλας και στο κέντρο βάζουμε μια στρώση λαχανικών και από πάνω ένα φιλέτο. Το περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και τυλίγουμε την κάθε λαδόκολλα καλά, σαν φάκελο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

Η συνταγή μας κόστισε 7,60€, 50 λεπτά μέσα στην κουζίνα και τέσσερα χαμόγελα αγαπημένων φίλων που ξετρελάθηκαν με το άρωμα του φαγητού!

 

 

Bon Appétit!

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πένες με τόνο!
Μέσα 30΄ έχουμε ξεμπερδέψει από την κουζίνα και ξοδεύουμε το χρόνο μας ...
Ψητή γλώσσα με μουστάρδα και ρίγανη!
Αν και το κρύο άρχισε να πιάνει για τα καλά, μια βόλτα στην παραλία ...
Ρεβιθάδα φούρνου!
Η περίοδος νηστείας ξεκίνησε και η στροφή στα όσπρια και τα λαχανικά ...
Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και προσούτο!
Μπορείτε να αντισταθείτε εσείς; Εγώ σίγουρα όχι!
Λαζάνια με μανιτάρια!
Πάμε να μαγειρέψουμε..
Βιεννέζικο Σνίτσελ!
Ο καιρός βροχερός και οι μνήμες από το σχετικά πρόσφατο ταξίδι μου στην ...
Ζυμαρικά φούρνου!
Αυτή η κρούστα των τυριών που τυλίγει τα ζυμαρικά μπορεί να με ...
Ψαρονέφρι γλυκόξινο!
Θα έρθετε μαζί μου στην κουζίνα ή θα παίρνετε μάτι απ την ...
Ζυμαρικά με μοτσαρέλα και ντοματίνια!
Κυριακή μεσημέρι και ο δείκτης ενέργειας βρίσκεται στο μείον.. Θέλω ...