Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Παρατείνεται και μετά τα Φώτα η απεργία των γιατρών
Νέα παράταση της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του Εθνικού ...
Στα όρια του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών που προχωρά σε επίσχεση κατά του ΕΟΠΥΥ
Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από αύριο (29/10) έως ...
«Καμπανάκι» κινδύνου για τον ΕΟΠΥΥ
Δραματική είναι η κατάσταση του μοναδικού οργανισμού παροχής ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Εμπάργκο» των ιδιωτικών κλινικών προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την Τρίτη

«Εμπάργκο» των ιδιωτικών κλινικών προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την Τρίτη

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από 29-10-2013 και για όσο διάστημα καθυστερεί η αποπληρωμή οφειλών προχωρά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

«Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ενημερώνει για την έναρξη επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από 29-10-2013 έως 03-11-2013 και για την επανεξέταση συνέχισης της για όσο διάστημα παραμένουμε απλήρωτοι.

Οι δυνατότητες επιβίωσης μας τερματίσθηκαν. Η ασυνέπεια και η αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με μονομερείς ενέργειες και με καθυστερήσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών μας έφερε στα όρια της καταστροφής - οφείλοντας μας περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ- ξεχείλισαν το ποτήρι. 

Παραμένουμε απλήρωτοι για υπηρεσίες που παρείχαμε από το 2007 μέχρι και σήμερα και ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα για τα έτη 2012 και 2013 για δύο μήνες, έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές και εκκρεμούν όλες οι υπόλοιπες οφειλές. Και σαν να μην έφταναν αυτά έρχονται με το rebate και το claw back να μας πάρουν πίσω το 45% των χρημάτων που μας χρωστάνε. 

Επιπλέον στην ανακοίνωση σημειώνεται, ότι οι ιδιωτικές κλινικές για όλο αυτό το διάστημα που η πολιτεία αθετεί τις υποχρεώσεις της, εξακολουθούν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να καλύπτουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους σε προμηθευτές και να καταβάλλουν ανελλιπώς προς το Κράτος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους φόρους, το ΦΠΑ, τα χαράτσια και τις εργοδοτικές εισφορές. Επί της ουσίας, οδηγούμαστε στην εθνικοποίηση των υπηρεσιών μας χωρίς όμως να γίνεται αντίστοιχη εθνικοποίηση των ευθυνών και των συνεπειών. 

Ως εδώ όμως. Η δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις μας εξαντλήθηκε. Ανακοινώνουμε την πράξη επίσχεσης έχοντας χρέος να προστατεύσουμε τους 25.000 εργαζόμενους μας που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας, να διαφυλάξουμε το κύρος των επιχειρήσεων μας, οι οποίες κατασυκοφαντούνται με πλασματικά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης, να συμβάλλουμε με αποφασιστικά βήματα στην αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού φορέα, έτσι ώστε οι εισφορές όλων μας να πιάνουν τόπο και να έχουν ουσιαστική ανταποδοτικότητα. 

Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Πολλάκις προειδοποιήσαμε τους υπευθύνους για τις αδυναμίες που παρατηρούνται στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, συμβάλλοντας με κάθε μέσο στη διόρθωση τους. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο δυνατότητας των εταιριών μας και δώσαμε πίστωση χρόνου, ανοχής και υπομονής, παρά τα προβλήματα που δημιουργούσαν συνεχώς οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ. Βασική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. 

Δεν μπορούμε όμως, να ανεχθούμε πια τους αιφνιδιασμούς και τις προχειρότητες του ΕΟΠΥΥ, στην αντιμετώπιση των δικών μας προβλημάτων. Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε. Θέλουμε να γνωρίζουν πως παλεύουμε για να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. 

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που μπορεί να επιφέρει σε ειδικές κατηγορίες η απόφαση μας αυτή, θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε ανάγκες νοσηλείας νεφροπαθών και ήδη νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ και ΜΕΝΝ που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στην πολιτική ηγεσία να βρει λύσεις».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
ΠΟΣΕ- ΙΚΑ: Να επανεξεταστεί η ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία
Την επαναφορά του θέματος της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών προς τα ...
Διευκρινήσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ δεν κλείνουν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ...
Απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών την Τρίτη
Σε απεργία προχωρά την Τρίτη 15 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών ...
Απεργούν την Πέμπτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
Σε 24ωρη απεργία και πορεία προς τη Βουλή θα προχωρήσει την Τρίτη 15 ...
Από 22/7 το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων του ΟΓΑ
Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ξεκινάει το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων του ...
Διορθώθηκε το ηχογραφημένο μήνυμα του ΕΟΠΥΥ, που χρέωνε χωρίς λόγο τους ασφαλισμένους
Ύστερα από την παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, διορθώθηκε το ...
«Μετακομίζουν» στον ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι της Αγροτικής
Από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), θα ...
Στον ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ
Στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), θα υπάγονται ...
Η 15χρονη Μυρτώ ταξιδεύει στις ΗΠΑ για νοσηλεία
Ύστερα από εντολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο πρόεδρος ...