Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Ημερίδα με ελεύθερη είσοδο στην Ν. Ιωνία για τις ρευματικές παθήσεις
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας (Ε.Ι.ΡΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. ...
Ημερίδα της Περιφέρειας για την Ενεργειακή Πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου ...
Τα οφέλη της κρητικής διατροφής στην εκδήλωση για τη Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής
Τη σπουδαιότητα ενημέρωσης των νέων για θέματα σωστής και υγιεινής ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ημερίδα του δήμου Αμαρουσίου για τις εκφυλιστικές παθήσεις

Ημερίδα του δήμου Αμαρουσίου για τις εκφυλιστικές παθήσεις

Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η εμφάνιση παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία για την εκδήλωση εκφυλιστικών παθήσεων στην ενήλικη ζωή, επισήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης στην ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις».

Την ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Στόχος των διοργανωτών ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, αλλά και του κοινού για τον προστατευτικό ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας και της ευεξίας των πασχόντων με εκφυλιστικές παθήσεις και του τρόπου υιοθέτησης συγκεκριμένων αρχών από τους πάσχοντες.

Στην ομιλία του ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Αμαρουσίου με στόχο την εκπαίδευση και υιοθέτηση από την παιδική ηλικία ορθών διατροφικών συνηθειών για την πρόληψη της παχυσαρκίας, με δεδομένο ότι ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής κτίζεται από τα πρώτα στάδια της ζωής του ανθρώπου, καθώς και στις συνεργασίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρονιά με επίσημους φορείς για το σκοπό αυτό. «Μέσα από τις παρεμβάσεις μας επιχειρούμε να χτίσουμε υγιέστερους ενήλικες, να τους εμπεδώσουμε τη σημασία της σωστής διατροφής για τη μετέπειτα υγεία τους και την αποφυγή της εκδήλωσης σοβαρών ιατρικών παθήσεων» σημείωσε ο κ. Πατούλης.     

Ειδικότερα, σε επίπεδο πρωτογενούς πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας αξιοποιήθηκε η πρωτοποριακή ευρωπαϊκή δράση «Παιδειατροφή» σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο μοναδικός Δήμος πανελλαδικά που συμμετέχει μαζί με άλλες έξι χώρες της Ευρώπης στο νέο πιλοτικό πρόγραμμα της δράσης «Παιδειατροφή».

Στο ίδιο πλαίσιο, δημιουργήθηκαν βοτανόκηποι στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν τα βότανα και τα κηπευτικά της ελληνικής γης, ενώ παράλληλα τα παιδιά ενθαρρύνονται να δραστηριοποιούνται και να  συμμετέχουν σε δράσεις σωματικής άσκησης, έχοντας θέσει στη διάθεση τους δεκάδες προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού και του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Σημαντική εξάλλου είναι και η από κοινού συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέσα από την οποία προωθούνται ενέργειες για την πρόληψη της παιδικής παχυσρκίας. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάθε μαθητής Δημοτικού Σχολείου θα έχει τη δική του Κάρτα Υγείας, με την οποία τόσο οι γονείς όσο και ο μαθητής θα μπορεί να γνωρίζει τα δυνητικά θέματα υγείας που μπορεί να τον απασχολήσουν μελλοντικά και να τα διαχειριστεί με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.                        

Έμφαση στη διατροφική εκπαίδευση, αλλά και τις μεθόδους αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς έδωσαν οι ομιλητές της ημερίδας:  

- Αγγελική Ασημακοπούλου, Διαιτολόγος, Υπεύθυνη της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας(ΕΛ.Δ.Ε.)

-Μιχαλάκης Κωνσταντίνος, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΓΝΑ «Λαϊκό» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίαου της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.  

-Πολυμέρης Αντώνιος , Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Επιμελητής Α’, Β’ Ενδοκρινολογικού Τμήματος ΓΝΑ «Αλεξάνδρα». 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
1η Ενημερωτική Ημερίδα για την Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Ηλιούπολης
Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Ηλιούπολης, πραγματοποιεί την 1η ...
Ο σχολικός εκφοβισμός στο πρόγραμμα Σχολών Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινή Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος Αμαρουσίου και το ...
Ημερίδα για τα ζώα της γειτονιάς
Τη διοίκηση του δήμου Ηρακλείου Αττικής και το δήμαρχο Παντελή ...
Με επιτυχία η ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία στο Κερατσίνι
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: « Παιδική παχυσαρκία – ...
«Το δικό μας κόμμα, είναι το Μαρούσι»
Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή ...
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αμαρουσίου για το 2014
«Ρεαλιστικό και αναπτυξιακό με επίκεντρο τον άνθρωπο», χαρακτηρίζει η ...
Δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C στον δήμο Αμαρουσίου
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ...
Πλούσιο το καλοκαιρινό φεστιβάλ του δήμου Αμαρουσίου
Βραδιές τέχνης και πολιτισμού για όλους φιλοξενεί φέτος το καλοκαίρι ο ...
Ενάντια στην κατάργηση του ΙΓΕ ο δήμος Αμαρουσίου
Την άμεση παρέμβαση του δήμου Αμαρουσίου για τη μη κατάργηση και ...