Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Δήμαρχοι φέσωναν τους πατρινούς και έκαναν τα στραβά μάτια για χάρη επιχειρηματιών
Του Γιάννη ΓεωργόπουλουΤα απόνερα της παρανομίας που έχει συντελεστεί ...
Εγκαίνια στο Κοινωνικό Μαγειρείο Γλυφάδας
Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Μαγειρείου, παρουσία του δημάρχου Κώστα ...
Συναυλία αλληλεγγύης στη Γλυφάδα
Μια διαφορετική συναυλία διοργανώνουν ο Δήμος Γλυφάδας και η Ένωση ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

«Και σε ανώτερα κ. Δήμαρχε» σχολιάζει η ΑΡΠ για το διορισμό Κόκκορη στην «Αττικό Παραλιακό Μέτωπο Α.Ε.»

«Και σε ανώτερα κ. Δήμαρχε» σχολιάζει η ΑΡΠ για το διορισμό Κόκκορη στην «Αττικό Παραλιακό Μέτωπο Α.Ε.»

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας «έχει πολλές φορές καταγγείλει την πολιτική των μνημονιακών Κυβερνήσεων που ξεπουλούν δημόσια και δημοτική περιουσία, βαπτίζοντας ως “οικονομική επένδυση”, το πλιάτσικο, την τσιμεντοποίηση και την καταστροφή του περιβάλλοντος σε όλη την χώρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της, η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη της Γλυφάδας.

«Μετά την αντισυνταγματική εκχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του χώρου του Γκολφ και της Μαρίνας Γλυφάδας, η Κυβέρνηση προχωράει με τη συγκρότηση της «Αττικό Παραλιακό Μέτωπο Α.Ε.» στην υλοποίηση του σχεδίου των Σαμαρά και Βαρβιτσιώτη για την δημιουργία της «Αττικής Ριβιέρας» με την εκποίηση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού από το Φάληρο έως το Σούνιο. Στο ξεπούλημα συμπεριλαμβάνουν τα φιλέτα της παραλίας της Γλυφάδας και τα «ΑΣΤΕΡΙΑ». Ο κ. Κόκκορης και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι δεν έχουν ψελλίσει ούτε μια λέξη αντίθεσης στην πολιτική αυτή. Ο τωρινός Δήμαρχος απέχει από κάθε αγωνιστική δράση και αποφεύγει να ενημερώσει και να κινητοποιήσει αγωνιστικά τον Γλυφαδιώτικο λαό για την «αρπαγή» της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Με την στάση του αυτή στην ουσία στηρίζει αποφασιστικά την κυβέρνηση στην διαδικασία εκποίησής τους. Είναι μια πολιτική στάση που βασίζεται στην  αντίληψη που κυριαρχεί τόσο στον κ. Κόκκορη όσο και στους προηγούμενους Δημάρχους, που από τη μια   νοιάζονται και αγωνιούν με ιδιαίτερη επιμέλεια για τις αγορές, τις μπιζνες και τα «επιχειρηματικά» συμφέροντα και από την άλλη επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία για  την κοινωνία και τον καθημερινό άνθρωπο . Μια διαχρονική πολιτική που με ενέργειες ή παραλείψεις των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων που τους στήριζαν, απαξίωσαν και παρέδωσαν την παραλία της Γλυφάδας και τα Αστέρια σε μπουζουκομάγαζα και σε χρήσεις που δεν συνάδουν με τον αρχαιολογικό και δασικό χαρακτήρα του χώρου», προσθέτει η ΑΡΠ.

«Ο κ. Κόκκορης, πολιτεύεται όλα αυτά τα χρόνια ως ο υπάκουος δήμαρχος και ο πιστός εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών στη Γλυφάδα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται βάναυσα. Για  αυτά επιβραβεύοντας τον, η μνημονιακή συγκυβέρνηση, με την Αρ. Πρωτ. 32966 /ΔΙΟΕ 566/26-7-2013 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, διόρισε τον κ. Κόκκορη, ως μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που εχει αναλάβει την διαδικασία εκποίησης και πώλησης του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού. Φαίνεται ακόμη ότι και το έργο του κ. Δημάρχου με τις σκανδαλώδεις αγορές των οικοπέδων Παπαδημητρίου και την πραξικοπηματική δημιουργία του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου σε περιοχή NATURA στην Α΄ ζώνη του Υμηττού, αποτέλεσαν «βασικά προσόντα» για τη νέα του θέση» συμπληρώνει η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία.

Στο σημείο αυτό με περιπαικτικό τρόπο η αντιπολιτευόμενη παράταξη εύχεται «Και σε ανώτερα κ. Δήμαρχε !!!».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, αναφέρει: «όμως πρέπει να τονίσουμε στον Γλυφαδιώτικο λαό ότι η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας θα πρωτοστατήσει σε κάθε αγωνιστική δράση που θα αναπτύξουν άμεσα όλοι οι ενεργοί πολίτες, τα τοπικά κινήματα, οι φορείς και οι διάφορες συλλογικότητες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της δημόσιας περιουσίας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού, του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της παραλίας της Γλυφάδας, των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», του Γκολφ κ.λ.π. Η δημόσια περιουσία  και η δημόσια γή ανήκει στον Ελληνικό λαό και όχι στους τροικανούς δανειστές μας και στους τραπεζίτες.

Είναι αναγκαία η άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν καθώς και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν».