Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Άρχισαν ξανά τα όργανα στα Πανεπιστήμια-3ήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων
Τριήμερη απεργία, από σήμερα έως και την Παρασκευή, κήρυξε η πανελλήνια ...
Στις 2 το μεσημέρι λήγει η προσθεσμία για την απογραφή 2000 διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια
Εώς τις 14:00 σήμερα παρατείνεται η προθεσμία για την απογραφή των ...
Εκπνέει η προθεσμία για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής στο ΑΣΕΠ από τις διοικήσεις των ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα αναμένεται να έχει ψηφιστεί τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα τεθούν αυτομάτως σε αργία από αύριο όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, από χθες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που απογράφονται, φτάνοντας τους 1.000 σε σύνολο περίπου 2.000 υπόχρεων. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας θα έχει απογραφεί η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Λαμπράκης, διέψευσε, πάντως, την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι η γενική συνέλευση των υπαλλήλων άναψε το «πράσινο φως» για την απογραφή. «Δεν απογραφόμαστε, συνεχίζουμε την απεργία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

«Όλοι οι συνάδελφοι (μοριοδοτούμενοι ή μη) δηλώνουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα ότι βρισκόμαστε σε απεργία και δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία ατομικής απογραφής και σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ανακοίνωση με οδηγίες για την απογραφή. Όπως αναφέρεται:

«Όλοι οι υπάλληλοι ανά Ίδρυμα που κατέχουν θέσεις σε κατηγορίες και κλάδους ή και ειδικότητες, ορισμένες εκ των οποίων καταργούνται, έχουν την υποχρέωση έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12 τα μεσάνυχτα:

- Να απογραφούν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ιστότοπο http://odysseas.it.minedu.gov.gr.

- Να προσκομίσουν, είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνουν στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ, στο Τμήμα Γ'- Διοικητικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Για την απογραφή στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα, εφόσον ο απογραφόμενος υπάλληλος δεν είναι σίγουρος για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δηλώνει, ΔΥΝΑΤΑΙ στην υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσει να σημειώσει «…με κάθε επιφύλαξη για τα στοιχεία των πεδίων Έκθεση Αξιολόγησης ή Πειθαρχικές Ποινές ή Διοικητική Εμπειρία». Επίσης εάν δεν δύνανται να προσκομίσουν κάποιο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά να το σημειώσουν στην Υπεύθυνη Δήλωση που προσκομίζουν περί γνησιότητας.

- Σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος εισέρχεται στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα για να απογραφεί και αφού συμπληρώσει τον προσωπικό του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, το σύστημα δεν του επιτρέπει να συνεχίσει, αυτό ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Συμβουλεύουμε, σε κάθε περίπτωση, να προσπαθήσετε τουλάχιστον δύο φορές ελέγχοντας, ότι καταχωρείτε σωστά τον προσωπικό σας ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

- Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος, καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 3442304, 210 3442919, 210 3442918, 210 3442038 της οικείας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι εκκλήσεις από καθηγητές και φοιτητές που ζητούν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Η ιστοσελίδα anoixtessxoles.gr έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 18.000 υπογραφές φοιτητών, ενώ ανάλογη έκκληση απηύθυναν και ομάδες καθηγητών του πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ: «Σεβόμαστε το δικαίωμα στην απεργία. Διαφωνούμε, όμως, με την πλήρη διακοπή των λειτουργιών του πανεπιστημίου. Μερικές συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες» αναφέρουν σε επιστολή τους.

Από την άλλη πλευρά, καθηγητές του ΕΚΠΑ ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Δεν έχουν απογραφεί 133 ΝΠΙΔ του υπουργείου
Υπολείπονται 133 ΝΠΙΔ προκειμένου να ολοκληρωθεί η απογραφή των φορέων ...
Συμφωνία Σαμαρά- Βενιζέλου για την προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ
Η προκήρυξη αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, ...
Συζητείται η νέα προσφυγή για την απεργία των υπαλλήλων των ΑΕΙ
Συζητείται ενώπιον του Πρωτοδικείου, η νέα προσφυγή του υπουργείου ...
Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΜΠ και Καποδιστριακό
Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργιακή ...
Νέα παράταση στην απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων
Άτυπη παράταση έως τις 8 το βράδυ έδωσε το υπουργείο Παιδείας στους ...
Τρία απο τα οκτώ πανεπιστήμια έστειλαν στοχεία για τη διαθεσιμότητα
Τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών ...
Μητσοτάκης: Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι
Έχει τεθεί από το υπουργείο Παιδείας προθεσμία ολοκλήρωσης της ...
Αποστέλονται οι κατάλογοι κινητικότητας-Ξεκινά το πρώτο κύμα με 4260 υπαλλήλους
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ...
Παρατείνεται ως τις 31/10 η προσθεσμία απογραφής για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ
Παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2013, η προθεσμία απογραφής για τους ...