Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Στην Κύπρο ο Βενιζέλος
Στη Λευκωσία θα μεταβεί αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ...
Βενιζέλος: Οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπού
Απέδωσαν καρπούς οι συντονισμένες προσπάθειές μας δήλωσε ο πρόεδρος ...
Ευχαριστήρια επιστολή της Κοινοπραξίας του ΤΑΡ προς τον Αβραμόπουλο
Τις ευχαριστίες της Κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου TAP προς τον ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Δίνει έκταση στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο Βενιζέλος

Δίνει έκταση στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο Βενιζέλος

Έκταση στην κόντρα που ξέσπασε χθες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, έδωσε ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά τα χθεσινά σχόλια στη βουλή, σχετικά με το αίτημα Τσίπρα για διενέργεια εξεταστικής στο θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Βενιζέλος δημοσίευσε τη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Στην επιστολή του, η οποία είχε κοινοποιηθεί και προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «οι απόψεις που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας στο κείμενο της ερώτησης και σε συναφείς ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπερασπίζονται τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια συμπεριλαμβανομένων και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών». Σημειώνει δε ότι: «Όπως γνωρίζετε την περίοδο 2009-2011 καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια να διαφυλαχθεί τόσο η ναυπηγική υποδομή της χώρας όσο και η περιουσία του ελληνικού δημοσίου και πιο συγκεκριμένα του Π.Ν. που έχει καταβάλλει τεράστια ποσά χωρίς να παραλάβει τίποτα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι «όλη αυτή η προσπάθεια έγινε σε εκτέλεση ψηφισμένων από τη Βουλή των Ελλήνων νόμων, υπό εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά». Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «δυστυχώς από τον Ιούνιο του 2011 και μετά εμφανίσθηκε μια νέα γενιά εμπλοκών στις σχέσεις μεταξύ ΕΝΑΕ (υπό τη νέα διοίκησή τους) και Γερμανών υποκατασκευαστών (HDW/TYSSEN) καθώς και στις σχέσεις αυτών των δύο με το ελληνικό δημόσιο». Επισημαίνει δε ότι «παρά τις προσπάθειες των αρμοδίων υπουργών δεν έχει ως τώρα απεμπλακεί η κατάσταση και αυτό -όπως έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει όλοι μας- πρέπει να γίνει το ταχύτερο».

Ο κ. Βενιζέλος συνόδευσε την επιστολή του προς τον κ. Αβραμόπουλο με φάκελο με υλικό σχετικά με τις διάφορες φάσεις της υπόθεσης, «προκειμένου να αναδειχθούν οι προσπάθειες αυτές και προκειμένου να αντιστραφεί η χυδαία, συκοφαντική αλλά και ύποπτη, ως προς τις απόψεις που φαίνεται να υποστηρίζει, ερώτηση του κ. Τσίπρα».

Ειδικότερα, εσωκλείονταν στο φάκελο ενημερωτικό σημείωμα για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποβρυχίων του Π.Ν. από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα (Μάιος 2011), συνοπτικό σημείωμα απάντησης για Σκαραμαγκά-Υποβρύχια (16.10.2013), περίληψη ενημερωτικού σημειώματος για τα υποβρύχια του Π.Ν. (Μάιος 2011) και σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επί της απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (8.10.2013). Στην επιστολή του, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ακόμα προς τον υπουργό Άμυνας ότι «το ΓΕΝ και η ΓΔΑΕΕ τηρούν το πλήρες αρχείο του θέματος, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει κάνει τις δικές του προσπάθειες με τον ειδικό διαμεσολαβητή για το ζήτημα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δώσει κατ' επανάληψη οδηγίες και έχει λάβει σχετικές πρωτοβουλίες».

«Υπάρχει συνεπώς στη διάθεσή του πολύ πλούσιο υλικό», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος στην επιστολή του. Στο μεταξύ, πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ανέφεραν σχετικά με τον νόμο του 2010 ότι και το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα και είχε εισηγηθεί να προχωρήσει η συμφωνία με νόμο και συμπλήρωναν πως το ίδιο είχε κάνει και το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ. Οι ίδιες πηγές, επισήμαιναν, μεταξύ άλλων, ότι τα δύο τελευταία χρόνια χειρίστηκε την υπόθεση ο κ. Αβραμόπουλος στην ίδια κατεύθυνση, χωρίς να κάνει κάποιες παρατηρήσεις, υπενθυμίζοντας ότι είχε αναλάβει υπουργός Άμυνας τον Νοέμβριο του 2011, ότι στη συνέχεια ανέλαβε ο κ. Παναγιωτόπουλος και εν συνεχεία ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα ο σημερινός υπουργός Άμυνας.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου
Δεν υπάρχει περίπτωση για τρίτο δάνειο, ξεκαθάρισε από τη Νέα Υόρκη ο ...
Βενιζέλος: Παράγοντες της παράταξης «υπονόμευσαν την προσπάθειά μας»
Στις εκλογές του Μαΐου κερδήθηκε το στοίχημα της σταθερότητας και της ...
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βενιζέλος μία μέρα πριν το τετ-α-τετ με το Σαμαρά
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί σήμερα ο ...
Βενιζέλος: Παρά τη σκληρή οικονομική διαπραγμάτευση που ασκούμε, δεν έχει ασκηθεί εναντίον μας αθέμιτη πίεση
Κλίμα «εθνικής ενότητας» διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών και ...
Βενιζέλος: Η Ελλάδα καταπολεμά τον αντισημιτισμό
Την ανάγκη «κατηγορηματικής καταδίκης του αντισημιτισμού» ...
«Μονομαχία» Βενιζέλου- Τσίπρα με.. Ελ Πάσο και τρύπια δολάρια
Άμεσα απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα ...
Στην Ιταλία ο Βενιζέλος τη Δευτέρα
Την Ιταλία θα επισκεφθεί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός ...
Βενιζέλος: Η κυβερνητική συνεργασία θεμελιώνεται και πάλι
Τους λόγους που τον ώθησαν να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, μετά ...
Διαψεύδουν συνάντηση στο Λαγονήσι οι Βενιζελος- Πάστορας- Αβραμόπουλος
Βενιζέλος και Πάστορας διαψεύδουν μετά βδελυγμίας τις φήμες που τους ...