Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Επάνοδος Χρυσοχοϊδη
Θα μπει τελικά, όπως φαίνεται, και πάλι στη Βουλή ο πρώην υπουργός, ...
Σύσκεψη για τα σιδηροδρομικά έργά, υπό τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη
 Ευρεία σύσκεψη για την πορεία κατασκευής των σιδηροδρομικών έργων ...
Σκουρλέτης: Νεκροθάφτης της ελπίδας ο Χρυσοχοΐδης
«Νεκροθάφτη της ελπίδας» χαρακτηρίζει τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Κόντρα Ζωής- Χρυσοχοΐδη

Κόντρα Ζωής- Χρυσοχοΐδη

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Αφορμή ήταν η ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Επιτροπής, ο υπουργός Υποδομών, σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ο πρώτος στόχος είναι να γίνει ένα αποδοτικότερο πλάνο κοινωνικής, τεχνολογικής και οικονομικής αξιοποίησης του ψηφιακού μερίσματος και ο δεύτερος, να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο πλαίσιο ως χώρα, για την ταχεία και αποδοτικότερη υλοποίηση του χάρτη ψηφιακής τηλεόρασης».

«Έχει εκδοθεί με ΚΥΑ ο χάρτης συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και ο πάροχος δικτύου, που θα προκύψει πολύ σύντομα μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, θα είναι υποχρεωμένος να τον καλύψει μέσα σε ένα χρόνο με 156 κέντρα μετάδοσης σε όλη την χώρα. Ο χρόνος παραχώρησης ή εκχώρησης του δικαιώματος είναι 15 χρόνια.

Το τίμημα και συγκεκριμένα η τιμή εκκίνησης είναι 16,39 εκατ. ευρώ για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια και 2,1 εκατ. για τα περιφερειακά κανάλια. Στόχος μας είναι από την 1η Οκτωβρίου 2014, να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και να πάμε πλήρως στην ψηφιακή τηλεόραση και στην ψηφιακή μετάβαση, για να κάνουμε στη συνέχεια το διαγωνισμό για το ψηφιακό μέρισμα», ήταν μερικές από τις επισημάνσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Υποδομών, τα οποία, όπως υποστήριξε, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει.

«Πώς σκοπεύετε να διασφαλίσετε το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προχωρώντας στο διαγωνισμό ψηφιακού παρόχου δικτύου με την ΕΡΤ σε καθεστώς αμφισβήτησης και παρεμποδιζόμενη από την κυβέρνηση να παρέμβει στη διαδικασία; Ποιος θα εγκαταστήσει τους πομπούς της; Πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και η ανεξαρτησία τους από ιδιωτικά συμφέροντα;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι, «διακινείται η απαράδεκτη σπερμολογία περί εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ -η προθεσμία κύρωσης της χουντικής κοπής, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας λήγει αύριο» και συμπλήρωσε:

«Το ότι αύριο εκπνέει σημαίνει ότι από μεθαύριο κ. Χρυσοχοΐδη, η ΕΡΤ επανέρχεται ως νόμιμος διαχειριστής των συχνοτήτων, τις οποίες διαχειριζόταν και όλα πρέπει να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να λειτουργούν και να εκπέμπουν, έστω διαδικτυακά, αφού πραξικοπηματικά έχει διακοπεί η χρήση των συχνοτήτων. Εάν, η κυβέρνηση επιλέξει τη δική της παρανομία να την καλύψει με τα ΜΑΤ, θα είναι κάτι που θα σας συνοδεύει, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Όμως, εδώ υπήρχε το γεγονός ότι υπήρχε δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ ΑΕ, που είχε νόμιμη χρήση συχνοτήτων, νόμιμη αξίωση στο ψηφιακό μέρισμα και στους διαύλους και την οποία καταργήσατε στον κρίσιμο χρόνο που εξελίσσεται η διαδικασία του διαγωνισμού για το ψηφιακό σήμα. Δεν είναι αθώα όλα αυτά και όλες αυτές οι καθυστερήσεις, τις οποίες δεν δικαιολογήσατε, ήταν ένας λόγος παραπάνω να κρατήσετε την ΕΡΤ σε λειτουργία και όχι να την διαλύσετε άρον-άρον, προκειμένου τα ιδιωτικά κανάλια να μην έχουν ανταγωνιστή».

«Όνειδος, κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι αυτό που ο ελληνικός λαός, οι άνεργοι, οι φτωχοί πολίτες, ο ελληνικός λαός πλήρωνε από το υστέρημά του για να λέτε εσείς την ΕΡΤ κερδοφόρα.

Αυτό το οποίο ζήσαμε επί πολλά χρόνια με την φαυλότητα και την αθλιότητα και του πολιτικού συστήματος και όλου του συστήματος, στο οποίο στηρίχθηκε αυτό που λεγόταν ΕΡΤ», ήταν η αντίδραση του κ. Χρυσοχοΐδη που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης:

Ζωή Κωνσταντόπουλου: «Ως δήλωση αυτοκριτικής, τα λέτε αυτά. Το πολιτικό σύστημα το ονειδιστικό, είσαστε εσείς. Το εκπροσωπείτε επάξια».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εγώ θεωρώ, όνειδος …»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Όνειδος» είναι να κουνάτε το δάχτυλο, κύριε Χρυσοχοΐδη».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα με πτοήσετε. Δεν προκαλώ κανέναν. Εσείς προκαλέσατε εμένα. Λέω, λοιπόν, ότι όνειδος είναι το καθεστώς της ΕΡΤ το οποίο προκαλούσε το φιλότιμο και το αίσθημα των Ελλήνων, με τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα οποία εσείς αποκαλείται κερδοφόρα τηλεόραση. Η Δημόσια Τηλεόραση έχει από τον ιδρυτικό νόμο την άδεια, δεν χρειάζεται καμία άδεια κανενός, ούτε λήγει καμιά άδεια…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Νομίζετε!»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εσείς νομίζετε! Εγώ έτσι νομίζω, έτσι ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εσείς, δεν διαβάσατε και το μνημόνιο…»

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κόντρα Παυλόπουλου- Ζωής μέσω επιστολών
Νομικώς αβάσιμες χαρακτηρίζει τις ερμηνευτικές απόψεις της Προέδρου ...
(upd)Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα- Παυλόπουλο
Δυσαρεστημένη είναι η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς ...
«Μύλος» έγιναν Κωνσταντοπούλου-Τσακαλώτος για το... «Ζωής θέλοντος»
«Μύλος» έγιναν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ...
Μέτρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά ζητεί το ΠΑΣΟΚ
 Θέμα «αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς» της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ...
Γρηγοράκος: Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αρχηγόπουλα...
Πυρά κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, ...
Ο Χρυσοχοϊδης είδε εργολάβους-Στο
Όλα τα «καυτά» ζητήματα «έπεσαν» στο τραπέζι, κατά τη συνάντηση του ...
Από 1η Αυγούστου η Αττική μπαίνει στη νέα εποχή. Την ψηφιακή!
Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ...
Κόντρα Κωνσταντοπούλου- Κυριαζίδη
Nέα κόντρα ξέσπασε στη βουλή, με πρωταγωνίστρια τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ...
Ικανοποίηση Χρυσοχοϊδη για τη στήριξη Ρεν στα έργα των οδικών αξόνων
Απόλυτα ικανοποιημένος με τη στήριξη που έλαβε η Ελλάδα από την ...