Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Πρωτοφανής διασυρμός του Πανιωνίου από τα Τρίκαλα!
Πρωτοφανής διασυρμός για τον Πανιώνιο, που ηττήθηκε με διαφορά 38 ...
Αυτο το Δίδυμο προωθούν οι «φωστήρες» της ΕΠΟ στην εθνική
Αφού το έψαξαν από εδώ, το έφεραν από εκεί και μετά τα αλλεπάλληλα ...
Γιατί τραβάνε το σχοινί;
Σε τεντωμένο σχοινί μοιάζει να κινείται η διαπραγμάτευση με την ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πόσο… φωστήρες είστε;

Πόσο… φωστήρες είστε;

Την ώρα που το Χρηματιστήριο προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, οι… φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών βάζουν «βόμβα» στα θεμέλια της Κεφαλαιαγοράς.

Επιτηδευματίες, που θα πρέπει να διατηρούν βιβλίο εσόδων και εξόδων και κατά συνέπεια να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ, θα θεωρούνται όσα φυσικά πρόσωπα πραγματοποιούν πάνω από τρεις συναλλαγές το εξάμηνο επί χρηματοπιστωτικών μέσων, δηλαδή σε μετοχές, ομόλογα και παράγωγα, αν δεν τροποποιηθεί διάταξη του νέου φορολογικού νόμου!
Η απίστευτη αυτή πρόβλεψη περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νόμο και, εάν δεν τροποποιηθεί, θα αποτελέσει κυριολεκτικά «βόμβα» στα θεμέλια της εγχώριας επενδυτικής αγοράς.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του νομοσχεδίου, στα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν εξαιρούνται πράξεις, που αφορούν μεταβιβάσεις τίτλων μετοχών, μεριδίων ή μερίδων σε προσωπικές εταιρείες, ομολόγων ή εντόκων γραμματίων, παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και μεταβίβασης ολόκληρης επιχείρησης, όταν αυτές διενεργούνται από φυσικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται ως επιχειρηματικές συναλλαγές και, συνεπώς, να φορολογούνται με το συντελεστή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και όχι με το συντελεστή του φόρου υπεραξίας 15% των φυσικών προσώπων.

Όπως εκτιμούν στελέχη του ΣΜΕΧΑ, εάν τα φυσικά πρόσωπα που διενεργούν συναλλαγές στο Χρηματιστήριο αντιμετωπίζονται ως επιτηδευματίες, θα πρέπει να διατηρούν βιβλίο εσόδων και εξόδων και να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην Κεφαλαιαγορά…