Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Διώχνονται οι σχολικοί φύλακες, έρχονται οι σχολικοί επιστάτες
Συνολικά 1.050 επιστάτες πρόκειται να προσληφθούν στα σχολεία της χώρας ...
Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των σχολικών φυλάκων Νεάπολης-Συκεών
Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ...
Θεσσαλονίκη: Απερρίφθη το αίτημα παραμονής των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους
Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα που κατέθεσαν 89 ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Επιστέφουν αύριο οι σχολικοί φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Επιστέφουν αύριο οι σχολικοί φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στην εργασία τους επιστρέφουν αύριο Δευτέρα 14 Οκτωβρίου οι δέκα σχολικοί φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά την εκδίκαση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, με την οποία ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Το Δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την επιστροφή στις θέσεις τους έως ότου εκδοθεί η τελική απόφαση, ενώ αναμένεται εντός του επομένου χρονικού διαστήματος να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της κύριας δίκης.

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί πανηγυρική δικαίωση των Σχολικών Φυλάκων και των προσπαθειών που κατέβαλε προς την κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών.

Στο Πρωτοδικείο βρέθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ήταν ο βασικός μάρτυρας και τεκμηρίωσε με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο νόμος που κατήργησε τους Σχολικούς Φύλακες είναι άδικος και κινείται έξω από κάθε λογική νόμου και συντάγματος. Τα κεντρικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε είναι ότι πρώτον, η αδικαιολόγητη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους σχολικούς φύλακες δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το φερόμενο στόχο για την εξυγίανση της οικονομίας και των δημοσιονομικών μεγεθών, αφού η μισθοδοσία των Σχολικών Φυλάκων δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε με ένα ευρώ, δεδομένου ότι τα χρήματα καταβάλλονται απευθείας από το ταμείο του δήμου.

Δεύτερον, ότι τα χρήματα που είναι αναγκασμένος ο δήμος να δαπανήσει για την αποκατάσταση της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων μετά από κάθε είδους ζημιές και βανδαλισμούς, είναι πολλαπλάσια από το κόστος της μισθοδοσίας των Σχολικών Φυλάκων, η παρουσία των οποίων είναι αποτρεπτική για κάθε επίδοξο βάνδαλο. Ανέφερε, μάλιστα, ως απτό παράδειγμα, το γεγονός ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διέθεσε 1,5 εκατ. ευρώ από το δημοτικό ταμείο για συντηρήσεις, επισκευές, ελαιοχρωματισμούς, εξοπλισμό και εργασίες αναβάθμισης στα σχολικά συγκροτήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά σημειώθηκαν ήδη διαρρήξεις και εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εντοπίστηκαν και υλικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε σχολικούς χώρους!

Αμετακίνητη, άλλωστε, θέση της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών είναι πως όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός των Σχολικών Φυλάκων, αλλά να επεκταθεί και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και με τις ιδιότητες του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του μέλους του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα συνεχίσει τον αγώνα του, όπως τονίζει, και  σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

«Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νίκη, το πρώτο καίριο πλήγμα εναντίον του νόμου για την κατάργηση των αναντικατάστατων θεσμών των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν θριαμβολογούμε για το αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι μεγάλος μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζομένων, που θα είναι η πλήρης ακύρωση του νόμου», τονίζει και προσθέτει: «Ακολουθούμε σταθερή γραμμή με αποφασιστικότητα και επιδεικνύουμε με πράξεις ότι στηρίζουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Παράλληλα, εστιάζουμε και στην προστασία της σχολικής κοινότητας, των μαθητών και εκπαιδευτικών, και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών κτιρίων».

Την ίδια σθεναρή στάση, όπως αναφέρει, ο κ. Δανιηλίδης θα ακολουθήσει και στην περίπτωση της Δημοτικής Αστυνομίας, που επίσης καταργήθηκε μέσα σε μια νύχτα, με τους δημοτικούς αστυνόμους να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στους δήμους και να κατευθύνονται προς την ΕΛ.ΑΣ. «Οι υπηρεσίες που πρόσφερε η Δημοτική Αστυνομία στις τοπικές κοινωνίες σε πολλά επίπεδα δράσης και της καθημερινότητας, επιβάλλουν να αγωνιστούμε για την ακύρωση του νόμου και στο θέμα αυτό», τονίζει ο κ. Δανιηλίδης, ο οποίος ως πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ έχει προαναγγείλει σχετικές προσφυγές στα ελληνικά δικαστήρια και τα ευρωπαϊκά όργανα.  

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δανιηλίδης θα είναι βασικός μάρτυρας και στην αντίστοιχη υπόθεση των δημοτικών αστυνόμων Νεάπολης-Συκεών.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Με ένταση η συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων
Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν από το ...
Οι σχολικοί φύλακες αντιδρούν
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι σχολικοί φύλακες έξω ...
Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες σχολικοί φύλακες για τα επεισόδια
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σήμερα το πρωί μεταξύ σχολικών φυλάκων ...
Διαδήλωση των σχολικών φυλάκων στο Σύνταγμα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαθεσιμότητα πραγματοποιούν ...
Διένυσαν 560 χλμ. οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες
Το μεσημέρι της Τρίτης, 22 Οκτωβρίου, έφθασε στο Σύνταγμα, η πορεία των ...
Θα φτάσουν στην Αθήνα με τα πόδια οι σχολικοί φύλακες της Θεσσαλονίκης
Πεζοπορία διαμαρτυρίας μέχρι την Αθήνα θα πραγματοποιήσουν οι ...
Mε σκηνές έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι σχολικοί φύλακες (video)
Δυναμικά ενάντια στο μέτρο της κινητικότητας, τη διαθεσιμότητα και τις ...
Οι σχολικοί φύλακες κατέλαβαν το υπουργείο Εσωτερικών
Υπό κατάληψη από σχολικούς φύλακες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη ...
Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ και σχολικών φυλάκων σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και σχολικοί ...