Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 20C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Προσαγωγή 16 εκπρόσωπων της Χρυσής Αυγής
Δεκαέξι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν στην περιοχή των ...
Ο… Λιάπης της Χρυσής Αυγής
Πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του, ένα μεγάλου κυβισμού τζιπ, στα ...
Επεισόδια σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θάσο
Την αντίδραση των πολιτών της Θάσου προκάλεσαν τα εγκαίνια γραφείου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Tο «ευαγγέλιο» της Χρυσής Αυγής: «Πίστευε, Υπάκουε, Πολέμα»!

Tο «ευαγγέλιο» της Χρυσής Αυγής: «Πίστευε, Υπάκουε, Πολέμα»!

Οι τακτικές και οι «ιερές δομές» που θα βγάλουν την Χρυσή Αυγή από το περιθώριο και θα την κάνει αποδεκτή στην ελληνική κοινωνία περιγράφονται αναλυτικά σε ένα 16σελιδο εγχειρίδιο το οποίο φαίνεται πως αποτελούσε το «ευαγγέλιο» των πυρηναρχών του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», βάση του εν λόγω εγχειριδίου οργανωνόταν η τακτική του κόμματος και σύμφωνα με αυτό γίνονταν και η εκπαίδευση στα «πιστεύω» της Χρυσής Αυγής με «μότο» το «Πίστευε, υπάκουε, πολέμα»!

Ενδεικτικό είναι ένα απόσπασμα από το εν λόγω κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι «όλοι είμαστε φορείς του αγώνα και ο αγώνας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μαχητές πιστούς, ακούραστους και σκληρούς. Ο αγώνας μεταφράζεται ως... απάντηση στον εχθρό προξενώντας του ανάλογες ή και σημαντικότερες βλάβες».

Όσο για τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία στρατολογούνταν τα νέα μέλη στα τάγματα εφόδου, πρόκειται για το «υψηλό ηθικό» και η «πειθαρχία».

«Η πεποίθησή μας στην τελική νίκη πρέπει να είναι χαλύβδινη και η συνειδητή συλλογική υπακοή μας στις προσταγές της πίστης μας, που είναι η πειθαρχία, πρέπει να είναι ασάλευτη. Ανάμεσά μας δεν χωρούν ηττοπαθείς και απείθαρχοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εγχειρίδιο του μίσους.

Μάλιστα, «στόχος» για την επέκταση του νεοναζιστικού δικτύου φαίνεται πως ήταν και είναι οι «ευάλωτες» περιοχές, αυτές δηλαδή που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και
εγκληματικότητας.

«Οφείλουμε να μαχόμαστε σε περιοχές και χώρους και ομάδες που ο εχθρός δεν φτάνει από αδιαφορία, λάθος εκτίμηση ή αδυναμία», αναφέρουν και υποστηρίζουν ότι, έτσι γίνονται «οι πιο δυνατοί».

«Ο πατριωτισμός είναι το στερνό κίνητρο που μπορεί να ερεθίσει το αισθητήριο του λαού πιο πέρα από το ατομικό και ιδιοτελές συμφέρον, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κόρον παράλληλα με όλες τις θέσεις μας. Πρέπει να βολιδοσκοπούμε τις πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν μεγάλες λαϊκές μάζες που ψάχνουν για λύσεις».

Όσο για εκείνους που διαφωνούν και αντιδρούν με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, μπαίνουν αυτόματα στο «στόχαστρο» και σύμφωνα με το «ευαγγέλιο» των χρυσαυγιτών «αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα».

«Όταν αρνηθεί να δεχθεί τα ολοφάνερα νοσήματα της εθνικοσοσιαλιστικής αλήθειας, δεν πρέπει να υπάρχει γι' αυτόν οίκτος, σεβασμός ούτε περιφρόνηση. Γι' αυτό η προπαγάνδα μας είναι πέρα από την πατριωτική της λαμπρότητα, παράλληλα μια απόλυτη ανθρωπιστική πράξη (...) Σήμερα όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας τυπικά. Αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα. Δεν πρέπει να λησμονούμε κανένα χτύπημα, καμία ύβρη, καμία προσβολή. Μα, παράλληλα, είναι καθήκον μας να ξέρουμε πότε και πώς θα το ανταποδώσουμε καίρια και ουσιαστικά».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Παράλληλες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστών στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση συμπαράστασης στον φυλακισμένο γενικό γραμματέα, Νίκο ...
Φωτογραφίες από τη στρατιωτική εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής
Δεκάδες φωτογραφίες, όπου φαίνονται ξεκάθαρα τα στρατιωτικά ...
Καταθέσεις-«φωτιά» στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Μέχρι και κατάθεση ενός πατέρα ανήλικου μαθητή Λυκείου, ο οποίος ...
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία κατά της Χρυσής Αυγής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, με αίτημα το κλείσιμο των ...
Προκλητικοί διάλογοι μελών της Χρυσής Αυγής
«Σοκ» προκαλούν οι διάλογοι μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία ...
«Είχαν στην “μπούκα” τον Φύσσα…»
Αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής δίνει πρώην ...
Πάτρα: Απαγορεύτηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής
Σε απαγόρευση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, που ήταν ...
Guardian: Η Χρ. Αυγή συνεργάζεται με την αστυνομία, όπως ακριβώς και οι Ναζί
Ακόμη ένα κείμενο για την ανησυχητική άνοδο της Χρυσής Αυγής, καθώς και ...
Ένταση σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Πήλιο
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας χθες το απόγευμα στην ...