Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Ανακοινώθηκε η συμφωνία ΟΛΠ-ΣΕΠ για επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι
Οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα, από το υπουργείο Ναυτιλίας ...
Ποσό ύψους 62,7 εκατ. ευρώ επιδικάστηκε κατά της εταιρείας Σείριος
Ποσό ύψους 62,734 εκατ. ευρώ επιδίκασε το Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ...
Στα 24,4 τα κέρδη της GlaxoSmithKline το 2012
Mε αυξημένη κερδοφορία έκλεισε τη χρήση 2012 η βρετανικών κεφαλαίων, ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σε επένδυση ύψους 2,2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα προχωρά η GlaxoSmithKline

Σε επένδυση ύψους 2,2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα προχωρά η GlaxoSmithKline

«Ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και την εγχώρια φαρμακευτική αγορά αποτελεί η απόφαση της ερευνητικής φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline να ενισχύσει τις επενδύσεις της στη χώρα, με 2,2 εκατ. ευρώ, διευρύνοντας τη συνεργασία της με τη ΦΑΜΑΡ για την παραγωγή των προϊόντων της», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λιμνίδης γενικός διευθυντής GSΚ Consumer Healthcare Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση το "παρών" έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε ότι «η επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας της GlaxoSmithKline στην Ελλάδα και της συνεργασίας της με τη ΦΑΜΑΡ, είναι μια ακόμη θετική είδηση, μία ένδειξη πως βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, τα πράγματα αλλάζουν». Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα λάθη του παρελθόντος: το τεράστιο δημόσιο χρέος και το έλλειμμα στην ανταγωνιστικότητα.

Τόνισε επίσης ότι «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, καλύψαμε τα 3/4 της διαδρομής ενώ ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κοντά». Αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα τονίζονται ότι στόχος είναι «να δημιουργήσουμε μια εθνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και πιο εξωστρεφή, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας». Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη η σημερινή, θετική είδηση, συμπίπτει και με άλλες αρνητικές ειδήσεις για επιχειρήσεις που κλείνουν. Ωστόσο επισήμανε ότι οι θετικές ειδήσεις αρχίζουν να παρουσιάζονται ολοένα και συχνότερα. Πληθαίνουν σε σχέση με πέρυσι. Και του χρόνου, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

«Επενδυτικά νέα σαν και τα σημερινά, επιβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. Ολοένα και περισσότερες πολυεθνικές επιχειρήσεις και διεθνείς επενδυτές αναγνωρίζουν πλέον τις προοπτικές της χώρας και τις ικανότητες των Ελλήνων. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Να ανακάμψει και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες δυνατότητες και νέες ευκαιρίες για όλους». Εξάλλου, ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζον Κίτμερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μία μεγάλη βρετανική εταιρία όπως η GSK, αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω την επένδυσή της στην Ελλάδα.

«Αυτή η απόφαση είναι ενδεικτική της σημασίας που έχουν οι ξένες επενδύσεις για το μέλλον της Ελλάδας, καθώς και των προσπαθειών που καταβάλει η Ελλάδα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος» δήλωσε ο Βρετανός πρεσβευτής. Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η GSK Consumer Healthcare (GSK CH) προχώρησε σε τετραετή συμφωνία αξίας 2,2 εκατ. ευρώ με την φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΜΑΡ για τη συσκευασία τεσσάρων επιπλέον μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η ΦΑΜΑΡ αναλαμβάνει την διαδικασία συσκευασίας (secondary packaging), εκτός του Panadol που ήδη συσκευάζεται στη χώρα, ακόμη τεσσάρων προϊόντων και συγκεκριμένα των NiQuitin Lozenge, NiQuitin Patch, Breathe Right και Alvedon. Ως αποτέλεσμα η ετήσια παραγωγή μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της GSK Consumer Healthcare στην Ελλάδα, προβλέπεται να φτάσει τα 12.500.000 εκατ. τεμάχια, 98% των οποίων θα εξάγονται σε 32 χώρες παγκοσμίως. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, η συνεργασία αυτή, ενισχύει το εμπορικό ισοζύγιο των ελληνικών εξαγωγών και καθιστά την Ελλάδα Κέντρο Παραγωγής (production Hub) για τις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, η συμφωνία αυτή αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία 30 θέσεων εργασίας.

Η διεύρυνση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών, συνιστά μία συνέχεια της μακροχρόνιας (επί 41 έτη) συνεργασίας μεταξύ της πολυεθνικής φαρμακευτικής GlaxoSmithKline και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΜΑΡ. Η έναρξη της παραγωγής αναμένεται περίπου στα τέλη του 2013 μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου και της εύρυθμης λειτουργίας των γραμμών παραγωγής στα εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα και στην Ανθούσα.

Από την πλευρά του ο Ρότζερ Σκάρλετ Σμιθ πρόεδρος της GSK Consumer Healthcare, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής τόνισε ότι «στόχος της GSK Consumer Healthcare είναι να αναδειχθεί ως η πρώτη και καλύτερη εταιρεία του κλάδου, με αφοσίωση στην επιστήμη και τις αξίες της. Η Ελλάδα αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά για εμάς στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης και αυτή η επένδυση είναι μία επιβεβαίωση της πίστης μας στις δυνατότητες της αγοράς και τη δυναμική της φαρμακοβιομηχανίας ειδικότερα. Παράλληλα η επένδυση αυτή έχει τη δυναμική να αναπτύξει την εγχώρια αγορά του φαρμάκου, καθώς και να προσελκύσει νέο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Ο Ρομπέρτο Γκρέκο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GSK Ελλάδας, τόνισε ότι η GSK «πιστεύει πως η Ελλάδα θα αναδυθεί από τη κρίση με τους κατάλληλους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας. Βλέπουμε πρόοδο σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της υγείας προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε ένα σταθερό, δίκαιο και διαφανές περιβάλλον καθώς και στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας προς όφελος των Ελλήνων ασθενών».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Συνεργασία Coca-Cola-OTE για επένδυση 43 εκατ.για data center στην Ελλάδα
Σε επένδυση 43 εκατ. ευρώ από τον Όμιλο Coca-Cola Hellenic για το Data Center 28 χωρών, ...
Επενδύσεις 10,5 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία νέων McDonald’s
Τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους άνω των 10,5 εκατ. ευρώ προωθεί η εταιρεία ...
Το «πράσινο φως» σε τρεις μεγάλες επενδύσεις συνολικού ύψους 284,7 εκατ. ...
Επενδύσεις 500 εκατ. την επομένη τριετία από την Grivalia Properties
Επενδύσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει στην ...
Δώδεκα ενεργειακές επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ εντάσσονται στη ...
Επενδύσεις 1,2 δισ. στην Ελλάδα από την Deutsche Telecom
Σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα προχωρήσει ...
Κομισιόν: «ΟΚ» σε επένδυση 29,5 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των εισιτηρίων στα ΜΜΜ της Αθήνας
Επένδυση ύψους 29,5 εκατ. ευρώ απο το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με ...
ΣΒΑΠ: Στον
Για κίνδυνο ματαίωσης επένδυσης ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από 35 επιχειρήσεις ...
Αισθητή μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης καταγράφεται το μήνα Μάιο
Κατά 65 εκατ. ευρώ μειωμένη εμφανίζεται η φαρμακευτική δαπάνη το μήνα ...