Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Περιβάλλον
Σχετικά Νέα
Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας και Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Η 21η και η 22η Μαρτίου, κάθε έτους, έχουν θεσπιστεί από τον Οργανισμό των ...
Χιλιάδες επισκέπτες στο International Dog Festival Athens 2013
Χαρούμενα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, μια λαοθάλασσα ευφορίας ...
Παγκόσμια Μέρα των Ζώων
Σήμερα, 4 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Μέρα των Ζώων. Με αφορμή το ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο «International Dog Festival»

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο «International Dog Festival»

Μια ημέρα έπειτα από την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων(4 Οκτωβρίου) θα διοργανωθεί το πρώτο διεθνές φεστιβάλ σκύλου στην Ελλάδα( 5-6 Οκτωβρίου) στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, σε έναν στεγασμένο χώρο που θα εκτείνεται στα 7.000 τ.μ.

Δεκάδες φυλές σκύλων θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του διήμερου του «International Dog Festival Athens 2013», στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η διπλή διεθνής έκθεση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας(ΚΟΕ).

Περισσότεροι από 1000 σκύλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διαγωνιστούν και θα κριθούν για την αρτιότητα τους από καταξιωμένους διεθνείς κριτές. 

Η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι δωρεάν στο «International Dog Festival», το οποίο θα αποτελέσει μία εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης για συμμετέχοντες και επισκέπτες σε ένα διήμερο αφιερωμένο αποκλειστικά στους αγαπημένους μας φίλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικά χαρακτηριστικά από συγκεκριμένες φυλές σκύλων, να γνωρίσουν καλύτερα τις δεξιότητες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε φυλής από τους εκτροφείς τους, να μάθουν για προγράμματα εκπαίδευσης, να ακούσουν προτάσεις για grooming(καλλωπισμός) των καλύτερων μας φίλων και tips για ιδανική διατροφή, να ενημερωθούν για προϊόντα φροντίδας, αξεσουάρ και εξοπλισμό άσκησης. Παράλληλα, δεκάδες ειδικοί, θα βρίσκονται στα περίπτερα του διεθνούς φεστιβάλ για να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες και να βοηθήσουν στις επίλυση των αποριών τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων οι χορηγοί μας και οι εμπορικοί εκθέτες θα διοργανώσουν μια σειρά διαγωνισμών με έπαθλο πολλά δώρα, που θα λάβουν οι επισκέπτες του διεθνούς φεστιβάλ.

Δεκάδες τυχεροί επισκέπτες θα εξασφαλίσουν τροφή για τα σκυλάκια τους από τους χορηγούς μας και τους εμπορικούς εκθέτες από έναν μήνα ως έναν χρόνο.

Επίσης, ο μεγάλος μας χορηγός, η Royal Canin Hellas δημιούργησε για τους μικρούς μας φίλους που θα επισκεφτούν το International Dog Festival - Athens 2013 ένα μοναδικό παιδότοπο. Σ' αυτόν οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν, θα γελάσουν, θα ενημερωθούν για τα σκυλάκια και θα περάσουν χρόνο με έναν διάσημο καλεσμένο έκπληξη.

Για τους συμμετέχοντες στην διπλή διεθνή έκθεση του ΚΟΕ θα υπάρξει δωρεάν επαγγελματική φωτογράφιση παρέα με τα σκυλάκια τους.  

Επίσης, στην έκθεση θα λάβουν μέρος οι Διασώστες και οι Σκύλοι της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι γνωστοί Σαμαρείτες και οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους τετράποδους διασώστες και να συνομιλήσουν με τα μέλη της ομάδας σχετικά με τη λειτουργία, τις ιδιαιτερότητες και τις δράσεις της.

Ενεργή παρουσία θα έχει και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης με την έντονα ευαίσθητη δραστηριότητα της και συνεισφορά στην ανακούφιση των αδέσποτων ζώων.

Οι επισκέπτες μας θα έχουν την δυνατότητα να δουν και τα απόλυτα εκπαιδευμένα σκυλιά του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, μια ευκαιρία, που δίνεται σπάνια και καλό θα ήταν να μην την χάσετε.
Στόχος του International Dog Festival Athens 2013 είναι η αναβάθμιση του ρόλου του σκύλου στην ελληνική κοινωνία και η ανάδειξη της πολύπλευρης παρουσίας του στην καθημερινότητα μας  ως συντρόφου, φίλου, μέλος της οικογένειας, φύλακα, κυνηγού.

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η Εναλλακτική Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μάνας Γης
«Για μια ακόμη χρονιά η κατάσταση στη γη και στο φυσικό περιβάλλον του ...
1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας από τις 30 Απριλίου
Το «1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας» («Athens Science Festival»), που ...
11 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα των Βουνών
Η Διεθνής Ημέρα των Βουνών είναι μια ευκαιρία για να ...
Αθρόα αύξηση των αδέσποτων ζώων
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων ο Περιβαλλοντικός ...
16 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Προστασίας του Στρώματος του Όζοντος
Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Προστασίας του Στρώματος ...
ΠΕΣΥΔΑΠ: Αντιμετώπιση της εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων
Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του προβλήματος των ...
Δράσεις του ΥΠΕΚΑ για την Ημέρα Περιβάλλοντος
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως ...
«… κάθε ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»
«Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και χρόνια σε παρατεταμένη κρίση σε όλα τα ...
Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας σήμερα…
Όπως συμβαίνει κάθε χρονιά, έτσι και σήμερα (22 Μαΐου) γιορτάζεται η ...