Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Η Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Με 13 ψήφους υπέρ και τρία λευκά, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή ...
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές
Την προεδρία της Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών ...
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ ο Μανιατόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος θα αναλάβει πρόεδρος στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Μανιατόπουλος ήταν έως σήμερα πρόεδρος στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και μέλος του εποπτικού συμβουλίου στον ΔΕΣΦΑ και πριν από τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ με τους επικεφαλής της τρόικας, από την ελληνική πλευρά είχε αναφερθεί ότι οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα sale and lease back για τα ακίνητα του Δημοσίου, οφείλονται στην απουσία προέδρου στο Ταμείο.

Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα που διένειμε το υπουργείο Οικονομικών, ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος είναι πρώην γενικός διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Βρυξέλλες, 1986- 1995). Σήμερα, εκτός από την ΕΤΑΔ και τον ΔΕΣΦΑ, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΙΟΒΕ, ειδικός σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ για θέματα ενέργειας, αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου αναιρέσεων του «Agency for the Cooperation of European Energy Regulators» (ACER, Slovenia), μέλος του «Club de Nice- Energie et Géopolitique», κ.λπ.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΟΛΠ, της Μονάδας Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΚΟ, πρόεδρος του ΟΣΚ, μέλος του Governing Board του International Energy Agency (IEA), πρόεδρος του European Energy Charter WG1, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ- Ελ. Βενιζέλος), μέλος επιτροπών του ΥΠΕΚΑ, μέλος και σύνδεσμος με το WEC (World Energy Council) της επιτροπής ενέργειας του TEE, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΟΤ, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), διαφόρων επιστημονικών εταιριών, συλλόγων, οργανώσεων, καθώς και πρόεδρος ή μέλος δ.σ. ιδιωτικών εταιριών.

Έχει εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Συμβούλια υπουργών Ενέργειας, στα Governing Boards του International Energy Agency (IEA) και του International Atomic Energy Agency (IAEA), στο Oxford Energy Club, σε διαπραγματεύσεις με τον OPEC και τον OAPEC, στις συνομιλίες για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Χάρτα, σε πολυάριθμες διεθνείς ή διμερείς συναντήσεις, διαπραγματεύσεις, συνέδρια, κ.λπ.

Έχει διαπραγματευθεί την εξαγορά της ESSO-Pappas από το ελληνικό δημόσιο (δημιουργία της ΕΚΟ), έχει εργασθεί ως σύμβουλος της διοίκησης της ΔΕΗ για θέματα προσαρμογής σε καθεστώς ανταγωνιστικής λειτουργίας, της ΔΕΠΑ για ιδιωτικοποίηση δικτύων, της ΡΑΕ για θέματα αγοράς πετρελαιοειδών, έχει χρηματίσει στέλεχος διεθνών εταιριών πετρελαίου στην Ελλάδα (ΒΡ) και τη Γαλλία (SHELL).

Έχει ασκήσει πολλαπλές άλλες κύριες ή παράλληλες επιστημονικές, επαγγελματικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές δραστηριότητες για ενεργειακά θέματα, θέματα οργάνωσης και διοίκησης, επενδύσεων, διεθνών σχέσεων κ.λπ.
Έχει οργανώσει, προεδρεύσει η συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής ή συντονιστής σε πολυάριθμες διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια επαγγελματικών και επιστημονικών ενώσεων, σε επιτροπές και συσκέψεις για θέματα Ενέργειας, στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή, Κόλπο, Κίνα κ.λπ.

Έχει εκλεγεί γενικός γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και πρόεδρος ή μέλος πολλών συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.

Είναι μηχανικός παραγωγής (Μ.-Η.) του Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές σε διοίκηση επιχειρήσεων, επιχειρησιακή έρευνα, οικονομία και στατιστική, στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η Μέριλ Στριπ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Μπερλινάλε
H Μέριλ Στριπ θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 66ου ...
«Έφυγε» ο Λάμπρος Κανελλόπουλος
Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Εθνικής ...
Ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ
  Νέος πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του ...
Πρόεδρος ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης
Με απόφαση του αν. Υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη ορίσθηκε η νέα ...
ΤΑΙΠΕΔ: Συγκεντρώθηκαν 5 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα
Το ποσό των πέντε δις. ευρώ έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το πρόγραμμα ...
Δεύτερη έκδοση μετοχικού κεφαλαίου, ετοιμάζει η Τράπεζα Κύπρου
  Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, ...
Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του ...
Στη Μόσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο
Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ...
Ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα και τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ...