Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Απόκλιση άνω του 10% απο τους στόχους για 20 νομικά πρόσωπα- φορείς της Γενικής Κυβέρνησης
 Αρνητική απόκλιση άνω του 10% σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί ...
Στο 27,4% η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο
Στο 27,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργία το α΄ τρίμηνο του 2013 έναντι 26,0% του ...
Σε επαγρύπνηση το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον κορονοϊό
Ένα νέο στέλεχος κορονοϊού, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

ΥΠΟΙΚ: ΤΧΣ και ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έστειλαν στοιχεία

ΥΠΟΙΚ: ΤΧΣ και ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έστειλαν στοιχεία

Δυο φορείς με προϋπολογισμούς άνω των 20 εκατ. ευρώ, το Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν έχουν δεν έχουν στείλει ως όφειλαν στοιχεία, ενώ επιπλέον εννέα φορείς παρουσιάζουν αποκλίσεις από τους στόχους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Από τα στοιχεία του επισυναπτόμενου πίνακα (Υλοποίηση στόχων Α΄ εξαμήνου 2013) προκύπτουν τα ακόλουθα:

• δύο φορείς (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ΚΕΕΛΠΝΟ) δεν έχουν υποβάλει στοχοθεσία,

• δέκα έξι φορείς βρίσκονται εντός του στόχου,

• δύο φορείς (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εθνική Λυρική Σκηνή) παρουσιάζουν απόκλιση από το στόχο, ωστόσο βελτίωσαν τα αποτέλεσμά τους το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με αυτό του α΄ τρίμηνου του τρέχοντος έτους, ενώ αντίστροφα τα αποτελέσματα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) το β΄ τρίμηνο παρουσίασαν αρνητική απόκλιση σε σχέση με αυτή του α΄ τριμήνου, και

• εφτά φορείς παρουσιάζουν για δεύτερο τρίμηνο απόκλιση από τον στόχο που έχει τεθεί. Τα νομικά πρόσωπα που παρουσιάζουν για δεύτερο τρίμηνο απόκλιση από τους στόχους είναι ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδος (ΟΚΧΕ), το Πράσινο Ταμείο, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, ο Ειδικός Λογαριασμός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ειδικότερα:

• Στους περισσότερους φορείς η κύρια αιτία απόκλισης είναι τα μειωμένα, σε σχέση με το στόχο, έσοδα. Αυτό οφείλεται, στη μη λήψη των επιχορηγήσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και στις χρονικές διαφορο-ποιήσεις των ροών των χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση Ερευνητικών Προγραμμάτων και σε υστέρηση των ίδιων εσόδων τους, όπως στο Πράσινο Ταμείο λόγω μειωμένης ανταπόκρισης των πολιτών στις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους.

• Τέλος, οι αποκλίσεις που εμφανίζονται στον Ειδικό Λογαριασμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οφείλονται στον ετεροχρονισμό των εισροών και εκροών των εκτελούμενων έργων, σε σχέση με τους τριμηνιαίους στόχους που έχουν τεθεί.

Η δήλωση Σταϊκούρα

«Στο σκέλος των δημοσίων δαπανών έχει ελεγχθεί η διαχείριση και έχει προωθηθεί η πειθαρχία, με αποτέλεσμα η απόδοση των παρεμβάσεων δημοσιονομικής πολιτικής να ανταποκρίνεται στις αρχικές εκτιμήσεις. Ειδικότερα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Νοεμβρίου 2012, η οποία ενσωματώθηκε στο N. 4111/2013, έχει τεθεί σε ισχύ, από το τρέχον οικονομικό έτος και στο πλαίσιο συγκεκριμένων δημοσιονομικών κανόνων και πρακτικών, μηχανισμός παρακολούθησης, σε μηνιαία βάση, των ετήσιων προϋπολογισμών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τα Νομικά Πρόσωπα που είναι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των οποίων η εκτέλεση του προϋπολογισμού τους παρακολουθείται από τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Συγκεκριμένα, για τα εν λόγω Νομικά Πρόσωπα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η θέσπιση τριμηνιαίων στόχων, ώστε αυτοί να είναι συμβατοί με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια του Δελτίου Παρακολούθησης των Στόχων του Κρατικού Προϋπολογισμού, καθιερώθηκε η δημοσιοποίηση, σε τριμηνιαία βάση, των αποτελεσμάτων της παρακολούθησης επίτευξης των στόχων των Νομικών Προσώπων που συνιστούν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστούν, σε ακόμα μία διάστασή τους, η έγκυρη πληροφόρηση και η διαφάνεια στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης.

Η παρούσα δημοσιοποίηση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται. Πρόκειται για μία προσπάθεια που συνεχίζεται σταθερά, ενδυναμώνοντας και εμπλουτίζοντας το θεσμικό πλαίσιο άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής με νέα εργαλεία και πρακτικές που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητά της και τη χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων. Σε κάθε περίπτωση, είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης από τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων, στις περιπτώσεις αποκλίσεων, των απαραίτητων μέτρων, ώστε να προσαρμόσουν, κατά την εξέλιξη του οικονομικού έτους, τα οικονομικά τους μεγέθη στα όρια των στόχων τους, και να εναρμονιστούν με την ευρύτερη προσπάθεια που λαμβάνει χώρα για την εδραίωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Υπό την επιτήρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κρατούμενος με πολυανθεκτική φυματίωση
 Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας ...
ΚΕΕΛΠΝΟ, Γιαννόπουλος: Παντελώς ανυπόστατη κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων
«Εκτός πραγματικότητας» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου ...
Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει ο διευθυντής του xrimaonline.gr για τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ
 Με εξώδικη διαμαρτυρία του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αλλά ...
Η Demy πρέσβειρα του ΚΕΕΛΠΝΟ
Η Demy έγινε πρέσβειρα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η τραγουδίστρια με το νέο ...
Διαβεβαιώνει ο Γεωργιάδης: Δεν κλείνει το ΚΕΕΛΠΝΟ
Τέλος στη φημολογία που θέλει το ΚΕΕΛΠΝΟ να κλείνει λόγω έλλειψης ...
Συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον κοροναϊό
Στην εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου της διασποράς του ...
Στους 70 οι νεκροί από τη γρίπη
Τους 70 έφθασαν οι θάνατοι από τη γρίπη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ...
Στα 64 τα θύματα του ιού της γρίπης
Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με ...
Πρωτογενές πλεόνασμα 508 εκ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο
Στα 508 εκ. ευρώ διαμορφώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα α τριμήνου. «Τα ...