Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Παιδείας
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες συγχωνεύσεις – ...
Έξω από το υπουργείο Παιδείας συγκεντρώνονται οι εκπαιδευτικοί
Η ΟΛΜΕ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας ...
Στο υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί έξω από το ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Κόντρα» της ΟΛΜΕ με υπουργείο Παιδείας και Mega

«Κόντρα» της ΟΛΜΕ με υπουργείο Παιδείας και Mega

Σε πλήρη «αναβρασμό» βρίσκεται σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, δεύτερη ημέρα της πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών.

Η κόντρα της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας έχει περάσει πλέον στο πεδίο της συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αρχικά διαφώνησε με το υπουργείο Παιδείας ως προς τα ποσοστά της σημερινής συμμετοχής -έως 48% καταμετρά το υπουργείο, 80% δίνει η ΟΛΜΕ- και στη συνέχεια ανακοίνωσε συνελεύσεις του κλάδου, πριν εκπνεύσει αυτή η εβδομάδα προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Κομβικό σημείο για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων των καθηγητών είναι η συμμετοχή που θα υπάρξει έως την Παρασκευή, αν και φαίνονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και οι μαθητές.

Η ΟΛΜΕ θα συγκαλέσει αύριο Διοικητικό Συμβούλιο και την Πέμπτη συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ, προκειμένου την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου θα συζητηθεί η νέα πενθήμερη κινητοποίηση του κλάδου.

 «Το πρωί πηγαίνουμε στα σχολεία, συζητάμε με τους ελάχιστους που πήγαν για μάθημα, για να τους πείσουμε να μπουν στην απεργία. Ενημερώνουμε τους μαθητές τους καλούμε από κοινού να πάμε με πορεία στις πλατείες ή τα δημαρχεία των Δήμων και για συμβολικά κλεισίματα των δρόμων. Να γίνουν προσυνεννοήσεις των σχολείων μεταξύ τους. Αναφέρουμε τη θετική εμπειρία που καταγράφτηκε στα σχολεία του Ευόσμου, όπου οι απεργοί καθηγητές με πορείες από τα σχολεία τους έφτασαν στο δημαρχείο Ευόσμου. Οργάνωσαν και συμβολική κατάληψη σε κεντρικό δρόμο και ενημέρωσαν για την απεργία διαρκείας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε όλα αυτά έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της ΟΛΜΕ και του τηλεοπτικού καναλιού Mega, λόγω των σχολίων των δημοσιογράφων για τις απεργίες των καθηγητών.

«Πραγματικά απολαυστικό ήταν το χτεσινό κεντρικό δελτίο του MEGA. Πρόσωπα πανικόβλητα, φωνές που τσάκιζαν ή ανέβαιναν σε ένα απίστευτο κρεσέντο. Παρακολουθώντας το κάποιος θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι κάποια βιβλική καταστροφή έχει χτυπήσει τη χώρα και, προς Θεού, μην πάει ο νους σας στα μνημόνια, τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και την αδυσώπητη λιτότητα. Ιερή οργή από τους παρουσιαστές του καναλιού εναντίον όσων τολμούν να αμφισβητούν την αναγκαιότητα του αγίου μνημονίου», αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Και συνεχίζει, αυξάνοντας τους τόνους: «Σωστά πανικοβάλλεστε, αγαπητοί μέντορες των media. Σταματήστε όμως να μας προσβάλλετε τόσο βάναυσα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εμείς νιώθουμε "στο πετσί" μας τα αποτελέσματα της πολιτικής που με τόσο ζήλο εσείς υποστηρίζετε. Καμία εικονική "πραγματικότητα" δεν μπορεί να αλλάξει το βίωμα της καθημερινότητάς μας. Αν δεν μπορείτε να μας σέβεστε, τουλάχιστον μη μας υποτιμάτε».

Εξάλλου, από αύριο, στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι, καθώς η ΔΟΕ θα προβεί σε 48ωρη απεργία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Μέθοδοι που θυμίζουν άλλες εποχές έχουν επιστρατευθεί, για να μετατραπούν εκπαιδευτικοί σε πλεονάζοντες.

 Α. Υπάρχουν πιέσεις Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων να χαρακτηρίσουν ως «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς που, αν το σχολείο λειτουργήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, φυσικά και δεν μπορεί να χαρακτηρισθούν έτσι.

Β. Κορυφαίο δείγμα όλου αυτού του κλίματος, τα όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Αττικής. Αναπληρωτές Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζονται δίχως απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ κι έπειτα ανακαλείται ο ορισμός, όταν αποκαλύπτονται οι μεθοδεύσεις. Πίνακες τοποθετήσεων της Ειδικής Αγωγής που έχει διενεργήσει το ΠΥΣΠΕ ανακαλούνται με το «έτσι θέλω».

Γ. Οι εκπαιδευτικοί της διάθεσης δεν τοποθετούνται σύμφωνα με τα πραγματικά λειτουργικά κενά αλλά αναμένουν τις παράνομες μετακινήσεις τους.

Δ. Κι ο ίδιος ο Περιφερειακός Διευθυντής σε συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων χαρακτηρίζει ως «βόλεμα κάποιων» αυτά που εμφανίζονται ως κενά και αντιμετωπίζει τους συνομιλητές του με απαξιωτικό τρόπο».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επί ποδός οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν οι ιδιωτικοί ...
Συγκέντρωση και ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα ...
Χρήση χημικών έξω από το υπουργείο Παιδείας
Επεισοδιακός ήταν ο τρόπος έναρξης της υποχρεωτικής επιμόρφωσης ...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας
Στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, πραγματοποιούν ...
Πέρασαν τη νύχτα τους έξω από το υπουργείο Παιδείας
Παρά το γεγονός ότι μόνο σύμμαχός της δεν ήταν ο καιρός, η εκπαιδευτική ...
ΟΛΜΕ: Να μην αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη
Σε ευθεία κόντρα βρίσκονται ΟΛΜΕ και υπουργείο Παιδείας, καθώς μετά ...
Μειωμένη η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία
Μικρή ήταν η ανταπόκριση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης στο νέο ...
Στο υπουργείο Εργασίας θα υπάγονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
Στο υπουργείο Εργασίας θα υπάγονται πλέον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ...
Δεν τα «βρήκαν» ΟΛΜΕ και υπουργείο Παιδείας
«Φουντώνει» η μάχη μεταξύ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης ...