Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
ΕΡΧΕΤΑΙ το ΠΡΩΤΟ reality που ΔΕΝ θα παιχτεί στην τηλεόραση αλλά στα social media!
​«Επανάσταση» στο χώρο της TV και των ανεξάρτητων παραγωγών, έρχεται να ...
Καρατζαφέρης: Βιώνουμε μια περίοδο σκληρού σεx οθωμανικής οδού
Υπερβολικά γλαφυρός ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε τηλεοπτική του ...
Γ.Καρατζαφέρης οχι δεν επιστρέφω στην Νέα Δημοκρατία
«Όχι» στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία, με αυτή την ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Media: Τελειώνουν Κουρή, Καρατζαφέρη

Media: Τελειώνουν Κουρή, Καρατζαφέρη
Με ταχείες διαδικασίες ολοκληρώνεται η ανασύνθεση του τοπίου στα media, με έμφαση στην τηλεόραση και τις εφημερίδες σε δεύτερη μοίρα. Σε αυτό το πλαίσιο εκκαθαρίζεται το σκηνικό από "αποκαΐδια" και νέα σχήματα και επιχειρηματίες εμφανίζονται. Οι εξελίξεις αποτελούν προέκταση πολιτικών διεργασιών οι.... οποίες εντείνονται καθώς τα εκλογικά τύμπανα χτυπούν ολοένα και δυνατότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο πουλήθηκε η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, σε άγνωστο μέχρι στιγμής επιχειρηματικό σχήμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν για σύμπραξη ΜάκηΤριανταφυλλόπουλου, Βρυώνη και ενδεχομένως του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Φήμες εκπορευόμενες από αμφιλεγόμενες πηγές αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης είναι ο στενός φίλος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος μόλις εξαγόρασε τον ΟΠΑΠ και την ΑΕΚ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο 902 εκπέμπει εκ νέου με νέο όνομα Etv και διακριτικό σήμα το Ε.

Η φυλάκιση των κκ Ρέστη και Λαυρεντιάδη οδήγησε στην πώληση του πρώην Magic TV νυν Action24. Το κανάλι βρίσκεται στα χέρια του άνδρα της Ελένης Κούρκουλα, σκηνοθέτη Διονύση Παναγιωτάκη. Το κανάλι αν και ξεκίνησε ως αθλητικό μέσα από συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και με δικαιώματα μετάδοσης ξένων πρωταθλημάτων ενδυναμώνεται δημοσιογραφικά και ετοιμάζει ισχυρό πρόγραμμα εθνικών προδιαγραφών αν και για την ώρα διαθέτει άδεια τοπικής εμβέλειας.

Το Action24, που δεν αποκλείεται σύντομα να αναβαπτιστεί, εντάσσεται στη σφαίρα επιρροής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Η ισχυροποίηση του καναλιού και η υποβοήθησή του αποτελεί προϊόν της κυβερνητικής-κομματικής συμφωνίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Αν σε αυτές τις ανακατάξεις προστεθεί η αλλαγή της φυσιογνωμάις του Star (με Νίκο Χατζηνικολάου και Μάρα Ζαχαρέα), του Σκάι (αμφότερα λόγω μετακίνησης του Σταμάτη Μαλλέλη), η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Mega Channel, η δομή της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης και οι ανακατάξεις στον ΑΝΤ1, τότε εύκολα σχηματίζει κανείς την εικόνα των τεκτονικών αναταράξεων.

Καρατζαφέρης-Κουρής στο καναβάτσο

Θέση στο νέο σκηνικού που δημιουργείται δεν φαίνεται να έχουν οι κκ Γιώργος Κουρής και Γιώργος Καρατζαφέρης, οι οποίοι αν και κινήθηκαν γρήγορα και έξυπνα στα παρασκήνια εν τούτοις δεν εξασφάλισαν το καλώς έχειν του κατεστημένου και περιορίζονται σε ρόλο κομπάρσου.

Ο Γιώργος Κουρής έχασε και τις τελευταίες ελπίδες για την ανάκτηση του Alter καθώς μετά την έγκριση της υπαγωγής στο άρθρο 99 η άδεια περνά στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου και ο επιχειρηματίας καλείται να συμφωνήσει με τους πιστωτές για την αποπληρωμή των χρεών, που μόνο προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 280 εκατ.

Ετσι ο Γ. Κουρής μαζί με τον αδερφό του, Μάκη Κουρή περιορίζονται στον τηλεοπτικό σταθμό τοπικής εμβέλειας Kontra και στην εφημερίδα Παρόν.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης που είχε φανεί ότι είχε εξασφαλίσει τις απαραίτητες πολιτικές ισορροπίες, έχοντας λάβει άδεια εθνικής εμβέλειας για το ART (πρώην Τηλεάστυ) εν τέλει οδηγείται στην απομόνωση.

Το ΕΣΡ αναψηλαφήζει το θέμα και ο νέος επιστημονικός υπεύθυνος υποβάλλει αρνητική έκθεση για την άδεια εθνικής εμβέλειας, μετά την θύελλα αντιδράσεων που είχε προκληθεί από την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) που είχε προειδοποιήσει ακόμα και με...προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Το ΕΣΡ, λίγο πριν κατεβάσει ρολά εξαιτίας επικαλούμενο τις θερινές διακοπές συζήτησε την αίτηση ακύρωσης της ΕΙΤΗΣΕΕ επί της απόφασης 243/2013. Η απόφαση αυτή επιτρέπει στο ΑΡΤ TV να εκπέμψει αν και έχει άδεια μόνο για την Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με ψηφιακό σήμα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε άλλο ειδικό επιστήμονα, τον Αντώνη Κεχρή, ο οποίος κατέληξε σε εκ διαμέτρου αντίθετο πόρισμα από αυτό του Αλέξανδρου Οικονόμου. Ένα από τα επίμαχα σημεία είναι πως το ΑΡΤ TV (όπως και η περίφημη «Δ.Τ.») δεν έχει φορέα άδειας (πχ εταιρεία) ΚΑΤ που απαγορεύεται και το κανάλι ανήκει απευθείας στο ΛΑΟΣ. Η απόφαση θα εκδοθεί το Σεπτέμβριο, ενώ εκκρεμεί και η συζήτηση επί της πρώτη αίτησης ανάκλησης της απόφασης που κατέθεσε ο δικηγόρος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Αν ληφθή υπόψη και η σημερινή επίθεση του ΔΟΛ, μέσω Των Νέων, που αποκαλύτπυον σκάνδαλο κακοδιαχείρισης και "μαγειρεμένων" λογιστικών βιβλίων στο ίδρυμα Ιωάννης Δραγούμης του ΛΑΟΣ, τότε γίνεται αντιληπτή η κόντρα που έχει ξεσπάσει σε όλα τα επίπεδα και την εκπεφρασμένη βούληση του πολιτικού συστήματος που εκφράζεται στα media από τον Σταύρο Ψυχάρη, για την απομόνωση του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Καλά πληρορημένες πηγές αναφέρουν πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχείρησε να υπαναχωρήσει από συμφωνία που είχε συνάψει τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο...


Εφημερίδες

Το σκηνικό αλλάζει και στις εφημερίδες καθώς μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών οδηγούνται σε λουκέτο το Κέρδος, η Express και το Χρηματιστήριο (το οποίο πωλείται στον όμιλο Μπόμπολα). Σε δύσκολη θέση βρίσκεται καιρό τώρα η Ημερησία, ενώ δυσχαιρένει και η επιβίωση της Ναυτεμπορικής.

Παράλληλα αλλαγές θα υπάξουν μέχρι τέλος του έτους και στον χάρτη των πολιτικών εντύπων όπου μετά τις εκλογές θα κλείσει μάλλον η Ελευθεροτυπία και ενδεχομένως και μια ακόμη εκ των Βήμα-Έθνος.
 
sofokleousin.gr
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ο Λάκης Λαζόπουλος σταματά την τηλεόραση για την πολιτική
Ριζικές αλλαγές στο τηλεοπτικό αλλά και πολιτικό σκηνικό αναμένονται ...
Αυτή είναι η πρόταση του Γ. Κουρή στους εργαζόμενους για την επαναλειτουργία του ALTER (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Αυτό είναι το έγγραφο της υπογεγραμμένης πρότασης του Γ.Κουρή (ύστερα ...
Ρελάνς Κουρή με νέα «Αυριανή» και επαναλειτουργία του Alter!
Ρελάνς Κουρή με νέα «Αυριανή» και επαναλειτουργία του Alter! Το σχέδιο ...
Νέα πρόταση Κουρή για την επαναλειτουργία του ΑΛΤΕΡ – Τι προτείνει στους εργαζόμενους
Κατατέθηκε από τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο στην ΕΣΗΕΑ γραπτή ...
1,5 εκατ. ζητούν οι ΑΝ.ΕΛΛ. απ’ τον Καρατζαφέρη.
Σήμερα η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων ...
Η μεταγραφή τους χώρισε
Άδοξο τέλος είχε η σχέση του Αλεξάντερ Πάτο με την Μπάρμπαρα ...
Αναστάτωση σε πτήση που επέβαινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης!
Αναστάτωση και ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες της πτήσης 114 από ...
Παράθυρο επιστροφής Καρατζαφέρη στη ΝΔ;
Τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, προσανατολίζεται να καλέσει ...
Φουντώνει η φημολογία περί επιστροφής Καρατζαφέρη στη Ν.Δ.
Φουντώνει η φημολογία περί επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα ...