Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Ο δήμος Διονύσου συλλέγει υπογραφές για τη μη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας
Με αφορμή την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, εντός των ...
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη  Ηλιούπολης ταξιδεύει…
Ο Δήμος Ηλιούπολης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, ...
Επανασυνδέσεις ρεύματος αναλαμβάνει ο δ. Ηλιούπολης
Την άμεση επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και αναστολή ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Αποφασισμένη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας η δημοτική αρχή Ηλιούπολης

Αποφασισμένη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας η δημοτική αρχή Ηλιούπολης

Σημαντικές αποφάσεις για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στη τελευταία του συνεδρίασή. Το θέμα αυτό, που απασχολεί πολλούς πολίτες και αφορά στην δημόσια υγεία, συζητήθηκε διεξοδικά, και ενημερώθηκε το σώμα για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και την περαιτέρω αντιμετώπισή του.

Ειδικότερα αναφέρθηκε η συστηματική και αποφασιστική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας και τη μη εγκατάσταση ενός αριθμού παράνομων κεραιών στην πόλη.

Επίσης αποφασίστηκε, με πρόταση της Δημοτικής Αρχής –κατόπιν του νέου νόμου που επιτρέπει τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με απόφαση μόνο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων- η εφεξής άμεση παρέμβαση, σε συνεργασία με τους δημότες, πριν την εγκατάσταση νέας κεραίας και η λήψη των σχετικών πρωτοβουλιών από την Δημοτική Αρχή, προκειμένου να επισπεύδεται η έγκριση από την Πολεοδομία, η οποία σύμφωνα με τον νέο νόμο μπορεί να δοθεί εντός μιας διετίας. Η έκδοση της έγκρισης από την Πολεοδομία σε συντομότατο χρόνο μετά τη λήψη της άδειας θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην εγκαθίστανται και λειτουργούν κεραίες στην πόλη, οι οποίες δεν θα έχουν εξασφαλίσει τη νομιμότητα της λειτουργίας τους και από τους δύο αρμόδιους φορείς.

Στην τελική ευθεία προχωρούν και δύο ακόμη έργα, που εντάσσονται στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Δήμο πρόγραμμα  εξοικονόμησης ενέργειας «Εξοικονομώ», μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκαν όλες οι σχετικές μελέτες, και μπορούν πλέον να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την υλοποίησή τους.

Το ένα έργο αφορά στην προμήθεια και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας LED (136 συνολικά), στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου, και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 6-8 μήνες. Το δεύτερο έργο αφορά στην τοποθέτηση ισοθερμικού καλύμματος στην μεγάλη πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο περιορίζοντας δραστικά την απώλεια θερμότητας του νερού της πισίνας, θα αποδώσει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και εξασφαλίζοντας δραστική μείωση της δαπάνης λειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

Σημαντική για την ασφάλεια των δημοτών ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για απομάκρυνση των εμποδίων που υπήρχαν σε τμήμα της οδού Κύπρου και της οδού Σαντορίνης, κοντά στο Μετρό του Αγ. Δημητρίου, κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας και εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να καταργηθούν οι μεταλλικοί οριοδείκτες (κολωνάκια) και η μπάρα που είχαν τοποθετηθεί επί της οδού Κύπρου, τα οποία εμπόδιζαν τη διέλευση κάθε οχήματος από το συγκεκριμένο σημείο, με σοβαρό κίνδυνο για τους περιοίκους σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης, και να μετατραπεί το οδικό αυτό τμήμα σε ήπιας κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στον παρακείμενο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Για τους οριοδείκτες που βρίσκονται επί της οδού Σαντορίνης, αποφασίστηκε η λήψη οριστικής απόφασης κατόπιν εκ νέου αυτοψίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
H εικόνα του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας από το 2008 έως σήμερα
Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της Δημοτικής Αρχής τον τελευταίο ...
Επιστολή στήριξης της δημοτικής κίνησης «Χρώμα στην Πόλη» στο συνδυασμό «Ηλίου-Πόλις-Ανθρώπινη Πόλη»
Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση της Ηλιούπολης «Χρώμα στην Πόλη» με ...
Αξιοποίηση κτηρίου στην Ηλιούπολη για τις ανάγκες της πολεοδομίας
Η δημοτική αρχή Ηλιούπολης, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού ...
Κάδοι για ογκώδη αντικείμενα
Η δημοτική αρχή Ηλιούπολης,  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών ...
Εργαστήριο πειραματικών ταινιών, αγώνες ρητορικής και πράσινη» δράση σε συνεργασία με τη WWF στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ταξίδι ...
Πως απαντά η δημοτική αρχή Ηλιούπολης σε καταγγελία αντιπολιτευόμενης παράταξης
Σε απάντηση του δελτίου τύπου της 05/11 της Παράταξης «Νέα Δημοτική ...
Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει  για δεύτερη χρονιά το ...
Μαρία Παπαγεωργίου: Νιώθω πικρία που η αλλαγή του ΔΣ έγινε από το Δήμαρχο μέσα από το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες.
Δήλωση Μαρίας Παπαγεωργίου, αντιπροέδρου Δημοτικής Κοινωφελούς ...
Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του νερού ο Δήμος Ηλιούπολης
Συλλογή υπογραφών ξεκίνησε από χθες ο Δήμος Ηλιούπολης εκφράζοντας ...