Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα έλαβε ο Πελεγρίνης
Προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα (16/12) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ...
Σήμερα ξεκινά η ηλεκτρονική απογραφή των διαθέσιμων διοικητικών των ΑΕΙ
Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη και λήγει την ερχόμενη Δευτέρα η προθεσμία που ...
Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο συνοδηγός του Ρουπακιά
Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα 14 ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Προθεσμία έως και την Δευτέρα για 1.600 διαθεσιμότητες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Προθεσμία έως και την Δευτέρα για 1.600 διαθεσιμότητες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τη δέσμευση των Πρυτάνεων πως θα παραδώσουν ως την Δευτέρα τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 1.600 από αυτούς, έλαβε χθες κατά τη συνάντηση μαζί τους, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και όπως τόνισε ο κύριος Αρβανιτόπουλος μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ,«πρέπει όλοι να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια».

«Τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα οφείλουν να αξιολογήσουν τις δομές τους στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του Δημόσιου Τομέα. Δώσαμε στα Ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία, ώστε, μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός.

«Η συνάντηση μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα» δήλωσε και ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να δοθούν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο τα στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι τα πανεπιστήμια κρατούν ψηλά την ακαδημαϊκή σημαία παρά τις αντιξοότητες των καιρών. «Αυτό οφείλεται στον πατριωτισμό των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας» τόνισε.

Σε ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου της συνόδου των Πρυτάνεων αναφέρεται εξάλλου ότι «τα πανεπιστήμια επιδιώκουν την αξιολόγηση των δομών τους και ανταποκρίνονται στην υποβολή των σχεδίων αξιολόγησης, όπως αυτά ζητήθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο και στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που ζητήθηκαν».

«Είχαμε την ευκαιρία να δηλώσουμε στον Υπουργό ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων είναι πρόθυμες να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της υποστήριξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε προσωπικό και υποδομές, ενέργειες που θα συμβάλουν στην επίτευξη του εθνικού στόχου για επαναφορά της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο κ.Μυλόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ μια μέρα μετά θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο.

Εκ μέρους των ΤΕΙ ο προεδρεύων της Συνόδου κ. Γιάννης Χρυσουλάκης τόνισε ότι ζητήθηκε από τον υπουργό Παιδείας μικρή παράταση 15 ημερών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν πολύ λίγος. Ο κ. Χρυσουλάκης είπε ακόμη ότι το υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε το πρόβλημα, η συνάντηση που έγινε ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα αναζητηθεί «κοινή οδός».

Τα στοιχεία αξιολόγησης θα τύχουν επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί στη συνέχεια η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Ήδη αρκετά από τα 36 Ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένεται ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα.

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι διοικητικοί των ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα συμμετάσχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Όπως αποφάσισαν στις χθεσινές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους, οι υπάλληλοι θα συμμετάσχουν και στην πενθήμερη απεργία, που κάλεσε για την προσεχή εβδομάδα, η πανελλήνια ομοσπονδία τους, ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι συνάδελφοί τους στο ΑΤΕΙΘ, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα.

Χθες διοικητικοί υπάλληλοι από τα τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ΑΤΕΙΘ) συγκεντρώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, με μαύρες σημαίες και με μαύρες μπλούζες με εκτυπωμένα συνθήματα για δωρεάν παιδεία, ενώ σε τέσσερα σημεία της διαδρομής, θεατρική ομάδα των εργαζομένων του ΑΠΘ, ανέβασε δρώμενο με σατυρικούς διαλόγους για την κατάσταση στην εκπαίδευση.

Η πορεία έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια επέστρεψε στο ΑΠΘ.

Εν αναμονή λοιπόν της αποστολής ή όχι από τους πρυτάνεις των στοιχείων για την αξιολόγηση των δομών τους…

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Διαμαρτυρία φοιτητών-διοικητικών στη σύνοδο των πρυτάνεων
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, όπου διεξάγεται η ...
Αναστέλλει τις απεργίες η ομοσπονδία διοικητικών ΑΕΙ
Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα ...
ΑΕΙ: Σήμερα η τελική απόφαση των διοικητικών
Σήμερα, Δευτέρα, θα λάβει χώρα η κρίσιμη συνεδρίαση των διοικητικών ...
Πρυτάνεις και διοικητικοί για ακύρωση στο ΣτΕ
Με την παρουσία Πρυτάνεων από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας θα ...
268 πανεπιστημιακοί υπάλληλοι κινδυνεύουν με αργία
Έληξε το βράδυ της Τετάρτης (23/10), η προθεσμία απογραφής -στο πλαίσιο του ...
Παράταση μέχρι τις 14.00 στην απογραφή των διοικητικών ΑΕΙ
Μικρή παράταση στην προθεσμία απογραφής των περίπου 2.000 διοικητικών ...
Τελευταία ημέρα για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων
Λήγει σήμερα (Τετάρτη) η προθεσμία υποβολής στο ΑΣΕΠ -από τις ...
Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής των υπό διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ
Αύριο, Τετάρτη, λήγει η προθεσμία υποβολής στο ΑΣΕΠ από τις διοικήσεις ...
«Λουκέτο» στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από Δευτέρα
Κλειστό για μια εβδομάδα από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει το ...