Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
«Κλείνει» κάθε πόρτα συνεργασίας με την κυβέρνηση Σαμαρά ο Φ. Κουβέλης
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά, ...
Επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση και Σαμαρά
Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα (8/12) ο ...
«Μύθος ότι αρχίζει η ανάπτυξη» λέει ο Αλ. Τσίπρας
«Επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας» καταλογίζει στην ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Τσίπρας: Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έκλεισε το χρόνο της

Τσίπρας: Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έκλεισε το χρόνο της

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε με μια «πύρινη» ομιλία του (όπως συνεχίζει τον τελευταίο καιρό, αυξάνοντας τους τόνους αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τον πρώτο χρόνο! Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους. Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα, τελειώνει η κοροϊδία. Έκλεψαν μισθούς, έκλεψαν συντάξεις, έκλεψαν δουλειές, έκλεψαν δικαιώματα, έκλεψαν ακόμα και το οξυγόνο της δημοκρατίας. Και, ταυτόχρονα, έκαναν το ψέμα σύμμαχο, μέσο και όπλο τους», τόνισε αρχικά.

Συνεχίζοντας, δήλωσε πως «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας. Έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής. Κανείς πια δεν θα πιστέψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε οι δικοί τους άνθρωποι τους πιστεύουν πια. Γιατί όλοι τώρα ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο του κυρίου Σαμαρά είναι η υποταγή στους δανειστές».

«Στην Ελλάδα «μπήκε πωλητήριο. Ξεπουλάνε τα πάντα. Ακόμα και το νερό, πηγή ζωής και αγαθό που δικαιούται κάθε άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα. Έβαλαν πωλητήριο στην ΕΥΑΘ», ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, συνδέοντας την κοινωνική κατάσταση με τα γεγονότα στις Σκουριές της Χαλκιδικής, επισήμανε: «Πάρτε επιτέλους ένα μάθημα από τις Σκουριές της Χαλκιδικής κ. Σαμαρά. Γιατί εκεί αποδείχτηκε ότι έχουν και οι πολίτες τις κόκκινες γραμμές τους. Και όταν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην καταστροφή και την αντίσταση διαλέγουν την αντίσταση».

«Εμείς δεν είμαστε για να πειθαρχούμε σε μνημόνια και έξωθεν εντολές. Για να υπακούμε στους υπαλλήλους των δανειστών. Για να ακολουθούμε το savoir vivre, εκείνο που σκεπάζει με τον μανδύα του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Για να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τους αγώνες του λαού. Δεν πιστεύουμε ούτε μας συγκινεί η εξουσία για την εξουσία. Εμείς είμαστε κόμμα εξουσίας, μόνο όταν ο λαός είναι σε θέση να διεκδικήσει την εξουσία. Ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής του λαού μας, όπως λέει κι ο Βάρναλης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενους στους πολέμιους του κόμματός του.

Μάλιστα, πρότεινε: «Να  επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά και αποφασιστικά το τεράστιο και επαχθές χρέος που φράζει κάθε πόρο και καταδικάζει σε ασφυξία την ελληνική κοινωνία. Να διεκδικήσουμε όχι μόνο το κούρεμά του με ευνοϊκούς όρους, αλλά και περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953. Να το κάνουμε αυτό με πλήρη επίγνωση ότι προηγούνται οι ανάγκες του λαού από τα κέρδη των δανειστών. Να αξιοποιήσουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες στον ευρωπαϊκό Νότο. Βέβαιοι ότι η ανατροπή στην Ελλάδα, η ορμητική είσοδος του ελληνικού λαού στο προσκήνιο, θα αλλάξει όλα τα δεδομένα, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, θα φέρει στο πλευρό μας τους λαούς των χωρών που δοκιμάζονται από τις συνταγές της λιτότητας. Στους διακινητές του φόβου και τους πλασιέ της ηττοπάθειας και της μιζέριας, απαντάμε: Εμείς δεν θέλουμε και δεν θα υπογράψουμε νέα δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα προηγούμενα, ρίχνοντας την κοινωνία στον Καιάδα. Εμείς θέλουμε έξοδο από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις. Με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη».

«Διεκδικούμε από την επόμενη κιόλας της εκλογικής μας νίκης, όσα ιστορικά δικαιούται  ο λαός μας και ουδέποτε οι κυβερνήσεις του διεκδίκησαν. Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε την εκπλήρωση του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό, από τη Γερμανία της κ. Μέρκελ, η οποία κατά την προεκλογική της εκστρατεία στη Γερμανία  εμφανίζεται εξαιρετικά αυστηρή με τα χρέη των άλλων. Ξεχνάει, όμως, και μόνο να αναφερθεί στο κατοχικό δάνειο που η χώρα της οφείλει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό», δήλωσε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή ενός «πολυδύναμου προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης», καθώς και ενός «σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης, που έχουμε επεξεργαστεί και εξαγγείλει. Ένα σχέδιο που έχει στο επίκεντρό του την ανάπτυξη όχι προς όφελος των μονίμως προνομιούχων, αλλά προς όφελος των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων. Των αδικημένων του μνημονίου».

«Στη θέση των  μνημονίων και των εφαρμοστικών του νόμων θα ψηφιστούν και θα επιβληθούν μέτρα τόνωσης της ζήτησης με στόχο αρχικά την ανάκαμψη και κατόπιν την ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ θα επανέλθει άμεσα ο κατώτατος μισθός στα προ του μνημονίου επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «τακτοποίηση των χρεών σε τράπεζες, εφορίες και  ασφαλιστικά ταμεία όλων όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν, επανεξέταση και ανακατανομή των δημοσίων δαπανών με στόχο την εξασφάλιση πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, της παιδείας, της επιστημονικής-τεχνολογικής έρευνας, και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και σταδιακή μετάθεση των φορολογικών βαρών από τα χαμηλά  στα υψηλά εισοδήματα και τον πολύ μεγάλο πλούτο και τα φορολογικά έσοδα από τους έμμεσους στους άμεσους φόρους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ανάκτηση του δημοσίου πλούτου, του ελέγχου των τραπεζών και την ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού έτσι ώστε να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες». 

«Δεν είναι δυνατό να συμβιβαστούμε με θεωρίες για άνεργη ανάπτυξη, ούτε με την κατεστημένη αγριότητα η οποία εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας ή της εξυγίανσης πετάει στον Καιάδα εκατομμύρια ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νέους. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με νεοφιλελεύθερα γιατροσόφια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ανεβάζει τους προεκλογικούς τόνους ο Αλ. Τσίπρας
Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο αυξάνει την πίεση προς την ...
Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση…
«Βολές» στη κυβέρνηση Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ...
«Κλείνει» την πόρτα συνεργασίας με την κυβέρνηση ο Φ. Κουβέλης
Δεν προτίθεται να επιστρέψει και να συνεργαστεί με την κυβέρνηση ...
Καμμένος: Έγκλημα η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου
Ολομέτωπη και δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων ...
Π. Καμμένος: Ο λαός να διώξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου
Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό και συνολικά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ...
Ανένδοτος αγώνας για να «πέσει» η κυβέρνηση
Σηκώνει την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ...
Τσίπρας: «Ελάτε να το πάρετε το… νερό της Θεσσαλονίκης»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης φοβούνται περισσότερο από ...
Αλ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο»
Σφοδρή «επίθεση» στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε εκ νέου ο επικεφαλής του ...
ΑΝ.ΕΛ.: «Σύγχρονος πλασιέ η κυβέρνηση»
«Επίθεση» στην κυβέρνηση εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή ...