Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Κρούσματα ψώρας σε σχολείο στην Πάτρα
Σε συμβολική κατάληψη προχωρούν από σήμερα οι γονείς του Δημοτικού ...
Κοινωνικό Ανταλλακτήριο στον δήμο Παλλήνης
Το «Κοινωνικό Ανταλλακτήριο» του Δήμου Παλλήνης, ανοίγει τις πόρτες ...
Οι γονείς καθάρισαν το 7ο δημοτικό σχολείο Νέου Ηρακλείου
Την πρωτοβουλία να κάνουν γενική καθαριότητα στις αίθουσες του ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Παλλήνη: Η πρώτη λειτουργική κατάληψη από γονείς σε Δημοτικό σχολείο

Παλλήνη: Η πρώτη λειτουργική κατάληψη από γονείς σε Δημοτικό σχολείο

Την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων (11/09) μετά τον καθιερωμένο αγιασμό του σχολείου, οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλλήνης, προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση γονέων, με αφορμή τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και την χρόνια πλήρη απαξίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Κατόπιν απόφασης της έκτακτης συνέλευσης των γονέων με ψήφους 58 υπέρ και 3 κατά, ξεκίνησε την Πέμπτη (12/09) και για μία εβδομάδα, Λειτουργική Κατάληψη του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης, στις ώρες και τις μέρες που λειτουργεί το σχολείο, «χωρίς να παρεμποδίζεται η ήδη προβληματική λειτουργία του σχολικού μας συγκροτήματος», σημειώνεται σε ανακοίνωση των γονέων.

Οι γονείς αντιστέκονται:

«α) Να μπαίνουν τα ονόματα των παιδιών μας σε κληρωτίδες, για να αποχωρούν από ένα ιδανικό περιβάλλον σχολείου, κατευθυνόμενα προς ένα παντελώς ακατάλληλο και ασυγκρίτως υποβαθμισμένο κτήριο.

β) Την σύμπτυξη των τριών τμημάτων του Νηπιαγωγείου σε δύο, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από την παιδεία, αδιαφορώντας εάν τα παιδιά μας θα συνωστίζονται σαν σαρδέλες, εξαιτίας της νομιμοφάνειας που επικαλούνται οι αρμόδιοι.

γ) Σε ένα πανέμορφο σχολείο όπως το 7ο Δημοτικό Παλλήνης που βρίσκεται μέσα στην φύση, να καταργείται το δεύτερο τμήμα της πρώτης τάξης, με αποτέλεσμα κάθε χρονιά να υπάρχουν και λιγότερα τμήματα στο σχολείο μας.

δ) Τη συρρίκνωση των τμημάτων και την μη έγκαιρη λειτουργία των σχολικών λεωφορείων (από και προς το σχολείο μας), με τελικό μελλοντικό σκοπό το κλείσιμο αυτού του πανέμορφου σχολείου.

ε) Την μη έγκαιρη προσέλευση δασκάλων από την πρώτη μέρα που αρχίζει το σχολείο μας, με αποτέλεσμα να γυρίζουν τα παιδιά μας από τάξη σε τάξη και να συμπτύσσονται στις αίθουσες, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.

ζ) Το μη έγκαιρο ξεκίνημα του ολοήμερου σχολικού προγράμματος, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργώντας τεράστια λειτουργικά προβλήματα και αδιέξοδα στους γονείς που εργάζονται».

»Ήρθε η ώρα να αρνηθούμε όλα τα νομότυπα σχέδια που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια για την πλήρη υποβάθμιση της παιδείας και των παιδιών μας.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Εμείς οι μικροί και ασήμαντοι πολίτες θέλουμε πλέον μια και καλή, να πάρουμε τις τύχες των οικογενειών μας στα χέρια μας και να ακυρώσουμε όλα τα επικίνδυνα σχέδια που κάνετε για εμάς χωρίς να μας ρωτήσετε.

Εμείς οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλλήνης δηλώνουμε ότι δεν πάει άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε την ομηρία των παιδιών μας και την ολοκληρωτική καταστροφή της ζωής τους από μια κυβέρνηση που ξέρει μόνο να υπακούει σε έξωθεν εντολές.

Προχωρούμε σε λειτουργική κατάληψη του Σχολείου, που έτσι ή αλλιώς η λειτουργία του έχει καταστεί προβληματική», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

Τέλος απευθύνουν πρόσκληση: «Εμείς οι γονείς του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης καλούμε όλους τους πολίτες της Παλλήνης και της Ανατολικής Αττικής να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο δίκαιο αγώνα των μικρών παιδιών μας και σας περιμένουμε στο χώρο του σχολείου μας από τις 8:00 π.μ. έως τις 13:10 μ.μ. για να οργανώσουμε όλοι ΜΑΖΙ τον τρόπο έκφρασης της αντίθεσης μας, στα καταστρεπτικά σχεδία των επικυρίαρχων κατακτητών σε βάρος του μέλλοντος της χώρας μας...». 

 

Φωτό: Αρχείου

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού ...
Εικαστική παρέμβαση σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου
Εικαστική παρέμβαση με τη συμμετοχή των μαθητών της Ε’ τάξης του 14ου ...
Πάτρα: Συγκλονίζει το κοριτσάκι που τρώει από τα σκουπίδια του σχολείου του!
Συγκλονισμένοι γονείς και δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου στην Πάτρα - ...
Ηράκλειο: Αντιδήμαρχος ζωγράφισε τους τοίχους δημοτικού σχολείου
Ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ...
Εγκαινιάστηκε το 3ο δημοτικό σχολείο Βάρης
Τα εγκαίνια μιας καινούργιας σχολικής μονάδας, του 3ου Δημοτικού ...
Πράσινο φως για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου
Υπεγράφη σήμερα από τον υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο το κτιριολογικό ...
Συναυλία για το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με το συγκρότημα APERITO
Μία ιδιαίτερη συναυλία για την ενίσχυση του 2ου Ειδικού Δημοτικού ...
ΑΙΓΙΟ: Το ΑΓΑΦΡΟΝ στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Υπέροχη μέρα δημιουργίας από το ΑΓΑΦΡΟΝ και τους μαθητές του 8ου ...
ΑΙΓΙΟ: Διπλό ΑΓΑΦΡΟΝ στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας
Το περιβάλλον είχε την τιμητική του στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας ...