Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Δ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θ συνεχιστούν τα έργα που θα είναι και μεγάλα και αρκετα
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Γυμνάσια και Λύκεια ...
Αιγιαλεια:
Στην επίσημη παρουσίαση των έργων,των δράσεων και των πρωτοβουλιών της ...
ΑΙΓΙΟ: Αναζητούνται άμεσες λύσεις για καθαρίστριες και ΕΠΑΛ Αιγίου
Από την "Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" του Δήμου ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Αίγιο: «Κουδούνι» και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν εκεί !

Αίγιο: «Κουδούνι» και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν εκεί !
Στις τελετές αγιασμού Σχολικών Μονάδων της Αιγιάλειας, παρέστη σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της "Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" του Δήμου, απευθύνοντας ευχές σε μαθητές,καθηγητές και γονείς,αναφερόμενοι δε στο έργο το οποίο έχει ήδη ολοκληρώσει ο φορέας τις.... προηγούμενες μέρες, όπως και την ενίσχυση των σχολείων με τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος ζητήθηκε από τους Διευθυντές τους και παρεδόθη έγκαιρα, όλα αυτά με κόστη καλυμμένα από το δήμο κι όχι από τα ταμεία των σχολικών κοινοτήτων.

Αρχικά ο Πρόεδρος της "Σ.Ε" Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρακολούθησε τον αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, όπου συνεχάρη τον Διευθυντή κ. Επ.Δούλο και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την άψογη εμφάνιση του σχολείου, αλλά και τους μαθητές για την συμβολή τους σε αυτό. "Πρόκειται για το καλύτερο Γυμνάσιο, από πλευράς καλαισθησίας και καθαριότητας του κτιρίου και των εξωτερικών του χώρων, γι αυτό και δεν απαιτήθηκαν έργα από την Σχολική Επιτροπή, παρά μόνο κάποιες πινελιές στις προσόψεις του" τόνισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, προσθέτοντας πως "αποτελεί παράδειγμα και προς άλλα σχολεία".

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ενίσχυση του σχολείου με επιπρόσθετο τεχνολογικό εξοπλισμό που ζητήθηκε και ικανοποιήθηκε αμέσως από την "Σ.Ε" , καθώς και σε έργα τα οποία θα εκτελέσει ο δήμος από τον προσεχή Οκτώβρη και αφορούν στο δάπεδο του υπογείου καθώς και την πλήρη ανακαίνιση μπασκετών και τερμάτων του προαυλίου.

Ακολούθως ο Πρόεδρος παρέστη στον αγιασμό το 2ου Γυμνασίου Αιγίου, στο οποίο η "Σ.Ε" εκτέλεσε το μεγαλύτερο έργο απ' όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας στην Δ.Ε,ευχαριστώντας την Διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγ.Αλευρίτου για την συνεργασία τους και ζητώντας από τους μαθητές να προστατεύσουν και να διατηρήσουν εφεξής ότι φτιάχτηκε και γενικώς τα κτίρια και τα πράγματα της σχολικής μονάδας.

"'Ό,τι έγινε δεν έγινε παρά μόνο με χρήματα των φορολογουμένων γονέων σας.Εμείς κάναμε το καθήκον μας κι ας σεβαστείτε ό,τι φτιάξαμε",υπογράμμισε. Επιπλέον ανακοίνωσε και νέα έργα από τον Οκτώβριο από τον δήμο με έμφαση την ανακαίνιση των τουαλετών ,τη διαμόρφωση νέας αίθουσας και αλλαγές στο χώρο άθλησης.

Επόμενος σταθμός του Προέδρου της "Σ.Ε ήταν το Γυμνάσιο Ακράτας, όπου απηύθυνε ευχές και αναφέρθηκε σε έργα που έγιναν στις αίθουσες διδασκαλίας (όπου βάφτηκαν όλες εξ ολοκλήρου,το ίδιο και οι πίνακες) καθώς και εξωτερικά του μέρη,σε συνεργασία με την Διευθύντριά του κ. Ανδ.Στεφανοπούλου.Συνομίλησε με μαθητές και τους ζήτησε να διαφυλάξουν την καθαριότητα του σχολείου.

Στο Γενικό Λύκειο Ακράτας, μίλησε για εντυπωσιακό έργο της "Σ.Ε" , με ιδιαίτερα υψηλή έκτακτη επιχορήγηση (την τρίτη μεγαλύτερη στην Αιγιάλεια), κάτι με το οποίο συμφώνησε κι ο Διευθυντής του κ. Ηλ. Κανελλόπουλος. Έμφαση έδωσε στην ασφάλεια των μαθητών με την περίφραξη του προαυλίου, ενώ ανακοίνωσε την εκτέλεση έργου ανακαίνισης των τουαλετών τον Οκτώβριο με παράλληλη παρέμβαση στο αποχετευτικό του σχολείου.

Τέλος, ο Πρόεδρος παρευρέθη στον κοινό αγιασμό του Γυμνασίου-Γενικού Λυκείου Καμαρών, και παρόντων των Διευθυντών τους κ.κ. Ηλ.Ανδρέου και Στ.Αλεξανδροπούλου, μαθητών, καθηγητών και γονέων μίλησε,για το μεγάλο έργο που έγινε, αλλάζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά το Σχολικό Συγκρότημα (με το δεύτερο μεγαλύτερο κονδύλι στην Αιγιάλεια), ζητώντας φύλαξη των χώρων και μεγαλύτερη μέριμνα για το σχολείο, ώστε να μην απαιτηθούν τα ίδια έργα την επόμενη σχολική χρονιά.

Ανακοίνωσε την μεταφορά πέντε προκάτ αιθουσών στο σχολείο για ν' καλυφθούν ανάγκες καθώς και πλήρη ανακαίνιση των τουαλετών του Γυμνασίου.Μετά τον αγιασμό ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τους Καθηγητές για αρκετή ώρα, βάζοντας το πλαίσιο συνεργασίας και κοινής δράσης στο προσεχές διάστημα.

Νωρίς το βράδυ ο κ. Τριανταφυλλόπουλος συμμετείχε στον αγιασμό του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Αιγίου και συνεργασία με τους Διευθυντές τους κ.κ.Μιχ.Μαχαίρα και Π.Κομνηνό. Ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Κομνηνός παρέστη στον αγιασμό του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, συνοδεύοντας τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο που αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της "Σ.Ε".

Τα μέλη της Επιτροπής κ.κ Κατ.Δημουλά, Κ.Ανδρικόπουλος, Μ.Μοσχοχωρίτου, Λ.Παναγιωτακόπουλος, Πολ.Σπανός, καθώς κι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Π.Γιαννούλης παρέστησαν αντιστοίχως στους αγιασμούς των: 3ου Γυμνασίου Αιγίου, 2ου ΓΕΛ Αιγίου, Γυμνασίου-ΓΕΛ Διακοπτού,1ο ΕΠΑΛ-2ο ΕΠΑΛ Αιγίου και Γυμνασίου-ΓΕΛ Αιγείρας.
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη από τις καθαρίστριες των σχολείων - Δεν έχουν ακόμη προσληφθεί λόγω εκλογών
Χωρίς καθαρίστριες παραμένουν αρκετά σχολεία της Πάτρας, μία μέρα πριν ...
Επισκευές και ανακατασκευές σε σχολεία του Νέου Ηρακλείου
Σειρά επισκευών και ανακατασκευών πραγματοποίησε η σχολική επιτροπή ...
Αιγιάλεια: Από σήμερα στα σχολεία οι νέες καθαρίστριες
Στην υλοποίηση της ρητής και κατηγορηματικής δέσμευσης του Προέδρου ...
Αιγιάλεια: Από σήμερα στα σχολεία οι νέες καθαρίστριες
Στην υλοποίηση της ρητής και κατηγορηματικής δέσμευσης του Προέδρου ...
Ξεκινούν οι αιτήσεις για καθαρίστριες σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αιγιάλειας!
Αρχίζει την Δευτέρα 16/9 η διανομή της Προκήρυξης της Σχολικής Επιτροπής ...
Αχαΐα: Πρώτο κουδούνι με κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και κινητοποιήσεις καθηγητών - Ξεκινά μετ΄εμποδίων η νέα σχολική χρονιά
Το κουδούνι σήμερα χτυπά και στα σχολεία της Αχαΐας, ωστόσο η νέα ...
Οι ευχές του Δημάρχου Αιγιάλειας για την έναρξη  της νέας σχολικής χρονιάς
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος ...
Επισκευαστικές παρεμβάσεις σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας
Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 και ώρα 18:00 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Σχολικής ...
Δωρεάν δημιουργική απασχόληση εφήβων
Από το Γραφείο Τύπου Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ...