Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Φοβούνται για τυχόν απόπειρα αυτοκτονίας από τη Βίκυ Σταμάτη
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, οι γιατροί της ...
Μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση η απολογία της Βίκυς Σταμάτη
Σε έντονο συναισθηματικό τόνο και με μεγάλη συγκίνηση απολογήθηκε η ...
Επιστροφή στον Κορυδαλλό για τη Βίκυ Σταμάτη
Από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» στις ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Η εισαγγελέας «καίει» σύζυγο και κόρη του Άκη

Η εισαγγελέας «καίει» σύζυγο και κόρη του Άκη

Την πεποίθησή της πως η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκη Σταμάτη, αλλά και η κόρη του Αρετή γνώριζαν για την προέλευση των χρημάτων αλλά και τους διαχειριστές αυτών εξέφρασε κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας Γεωργία Αδεηλίνη.

Επικαλούμενη το ταξίδι του ζευγαριού στη Σαρδηνία και τον πολυτελή γάμο τους σε ξενοδοχείο στο Παρίσι, η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε πως «η σύζυγος του κατηγορούμενου πρώην Υπουργού γνώριζε πως τα χρήματα είναι παράνομα».

«Πώς θέλει μετά από όλα αυτά να μας πείσει η κυρία Σταμάτη ότι δεν έχει γνώση του πακτωλού των χρημάτων και της παράνομης προέλευσής τους. Οι λογαριασμοί της τροφοδοτούνταν με παράνομα έσοδα του πρώην υπουργού. Γνωρίζει ποιοι είναι οι διαχειριστές των παράνομων χρημάτων», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως /ο αληθινός ιδιοκτήτης του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αποκτήθηκε, με παράνομα χρήματα ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

«Είναι εικονική η αγοραπωλησία από εταιρείες που ουσιαστικά ανήκουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το δάνειο και η δόση του δεν ήταν πρόβλημα. Έκλεισαν όμως οι δρόμοι εισροής μαύρου χρήματος από τις εταιρείες του Τσοχατζόπουλου. Αλλά δεν πειράζει. Το ακίνητο αυτό δεν θα επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη να επιστρέψει στα χέρια της Βίκης Σταμάτη», τόνισε εμφατικά.

Αναφερόμενη στην απολογία της κας Σταμάτη, που σε κάποιο σημείο υποστήριξε ότι είναι «μαχήτρια του φωτός», η κα Αδεηλίνη, σχολίασε σχετικά:

«Μας είπε η κυρία Σταμάτη στην απολογία της και δεν το σχολίασα σεβόμενη την κατάσταση της υγείας της ότι είναι μαχήτρια του φωτός. Δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει, αλλά αναγκαίο να έχει και το γνώθι σ’ εαυτόν».

Μάλιστα, η εισαγγελέας υποστήριξε, πως και ο αδελφός της Βίκης Σταμάτη «παρείχε συνδρομή και γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού».

Εξάλλου, καμία αμφιβολία δεν έχει η Εισαγγελέας ότι «και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, γνώριζε πως τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν τα ακίνητα στη Δεινοκράτους και στην Κεφαλληνίας που περιήλθαν στην κατοχή της, ήταν παράνομα».

«Για τον λόγο αυτό και οι εικονικές συναλλαγές που έγιναν χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν φαίνεται να καταβάλλει τα μισθώματα για το σπίτι στη Δεινοκράτους, αφού στην πραγματικότητα από την αρχή το σπίτι είχε αγοραστεί από τον πρώην υπουργό για την κόρη του», είπε η κα Αδεηλίνη προσθέτοντας:

«Η Αρετή Τσοχατζοπούλου ήταν ο τελικός αποδέκτης των ακινήτων στη Δεινοκράτους και την Κεφαλληνίας, στα οποία επενδύθηκαν τα παράνομα χρήματα, όσο και αν ισχυρίζεται ότι είχε αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της. Οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν και τα παρένθετα πρόσωπα που ενεπλάκησαν είναι ενισχυτικά του άμεσου δόλου που είχε η Αρετή. Οι αγορές αυτές δεν συνάδουν με τα εισοδήματά της».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ο «δρόμος» της μίζας…
«Καίει» κόσμο η κατάθεση του πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου ...
Οι διαδρομές της μίζας στα εξοπλιστικά
«Καίει» κόσμο η κατάθεση του πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου ...
Ξανά στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη
Στο νοσοκομείο Αττικόν μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Βίκυ ...
Απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στις φυλακές από τη Βίκυ Σταμάτη
Παραλίγο αυτόχειρας η καταδικασθείσα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μαζί ...
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ που «καίει» τον Γ. Παπαντωνίου
Ένα πόρισμα που καίει την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και τον ίδιο ...
Βαριές κατηγορίες της εισαγγελέως στον Άκη
«Χείμαρρος» ήταν η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ...
Μέσα στην εβδομάδα θα βγει η βιοψία της Β. Σταμάτη
Μέσα στην εβδομάδα θα βγουν τ’ αποτελέσματα της βιοψίας μετά τη διπλή ...
«Η κόρη μου ήταν μια απλή αθώα κοπέλα», λέει ο πατέρας της Βίκυς Σταμάτη
Με την κατάθεση του πατέρα της Βίκυς Σταμάτη συνέχισε τις εργασίες του ...
Σε διπλή μαστεκτομή υποβλήθηκε η Βίκυ Σταμάτη
Σε διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση των μαστών υποβλήθηκε ...