Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 20C°,
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Σχολικά είδη μοίρασε ο δήμος Πεντέλης
Σχολικές τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη  και βιβλία, σχολικά βοηθήματα ...
Επί τάπητος η νέα σχολική χρονιά στον δήμο Αθηναίων
Η προετοιμασία του δήμου Αθηναίων για τη νέα σχολική χρονιά συζητήθηκε ...
Ο δήμος Αιγάλεω συγκεντρώνει σχολικά είδη
Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Έτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά ο δήμος Αθηναίων

Έτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά ο δήμος Αθηναίων

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες του δήμου Αθηναίων για την υποδοχή της νέας σχολικής χρονιάς. Σε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, παρουσιάστηκε και εξετάστηκε η πορεία των έργων συντήρησης στα σχολεία της Αθήνας, καθώς και οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκίνησαν εγκαίρως και συντονισμένα, τόσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και τις κοινωνικές δράσεις στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου Αθηναίων, που αφορά στη συντήρηση 215 κτιρίων που στεγάζονται 410 σχολεία (νηπιαγωγεία δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που φοιτούν περίπου 66.000 μαθητές), βρίσκεται σε εξέλιξη μόνιμη εργολαβία συντήρησης, ύψους 3 εκ. ευρώ.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης σε 12 σχολικές μονάδες. Σε άλλα 12 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, οι παρεμβάσεις των συνεργείων του δήμου έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε 23 ακόμη περιπτώσεις σχολικών μονάδων, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων αφορούν αποκατάσταση ζημιών σε σχολικά κτίρια, ελαιοχρωματισμούς και υδραυλικές εργασίες.

Επίσης ο δήμος Αθηναίων, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες που δημιουργεί για τους μαθητές και τις οικογένειές τους η οικονομική κρίση, προχωρά και σε συγκεκριμένες δράσεις έμπρακτης στήριξης:

1) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Ο δήμος Αθηναίων, μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών που τις παρασκευάζει, διένειμε πέρυσι, σε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και με απόλυτη διακριτικότητα, καθημερινά 1.200 μερίδες φαγητού, σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Η διανομή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και φέτος, με δυνατότητες απορρόφησης επιπλέον αναγκών, ώστε από κανένα μαθητή να μη λείπει το αυτονόητο.

2) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
Ο δήμος Αθηναίων, μετά τη συγκινητική εθελοντική συμμετοχή περισσότερων από 80 εκπαιδευτικών και πτυχιούχων, συνεχίζει και ενισχύει το πρόγραμμα βοήθειας σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα, για την προετοιμασία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

3) ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΟΜΒΟ»
Ο νεοσύστατος Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που βρίσκεται στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου (σταθμός Λαρίσης) θα διανείμει, με την έναρξη του σχολικού έτους, 4.500 τετράδια, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του βιβλία, σχολικά βοηθήματα και σχολικά είδη. Παράλληλα, απευθύνεται κάλεσμα στους πολίτες να προσφέρουν περυσινά βιβλία ή σχολικά είδη, σε καλή κατάσταση, επικοινωνώντας με τον πενταψήφιο αριθμό 15422 του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών.

4) ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η ασφάλεια των μαθητών στο δρόμο προς το σχολείο. Μαζί με τους αρμόδιους φορείς, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες πληροφόρησης για παροχή πρακτικών συμβουλών στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Βρίσκεται, επίσης, από συνεργεία του δήμου, σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα διαγραμμίσεων στους δρόμους, για την ασφάλεια των μαθητών και την προσοχή των οδηγών. 

5) ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στο πλαίσιο της καλύτερης και έγκαιρης εξυπηρέτησης των παιδιών-μαθητών, που προσέρχονται στα Δημοτικά Ιατρεία, παρέχεται η δωρεάν πιστοποίηση του Ατομικού Δελτίου Υγείας (Α.Δ.Υ.), προκειμένου να εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο, την Α’, Γ’ και Ε’ τάξη του Δημοτικού, την 1η Γυμνασίου και την 1η Λυκείου και να συμμετάσχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Επιπλέον, το Τμήμα Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τους ιατρούς και μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, αποφάσισε τη συγκρότηση Ιατρικών Ομάδων, αποτελούμενων από Παιδιάτρους, Καρδιολόγους, Οφθαλμίατρους, Οδοντίατρους και Παθολόγους προκειμένου να προβούν στην εξέταση των μαθητών.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Μαθητές και σχολεία επέλεξαν την Πάτρα για την σχολική τους εκδρομή
Δεν ήταν λίγα τα σχολεία που επέλεξαν την Πάτρα για την φετινή τους ...
Να που το «κρυφό σχολείο» θα γίνει πραγματικότητα!
Περιφέρεια: Συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ...
Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων 2013-14
Συνεχίζεται και τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα του Κοινωνικού ...
Επισκευές και ανακατασκευές σε σχολεία του Νέου Ηρακλείου
Σειρά επισκευών και ανακατασκευών πραγματοποίησε η σχολική επιτροπή ...
Αχαΐα: Πρώτο κουδούνι με κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και κινητοποιήσεις καθηγητών - Ξεκινά μετ΄εμποδίων η νέα σχολική χρονιά
Το κουδούνι σήμερα χτυπά και στα σχολεία της Αχαΐας, ωστόσο η νέα ...
Στον «αέρα» ο καθαρισμός των σχολείων στην Πάτρα
Κίνδυνος μετατροπής τους σε εστίες μόλυνσηςΑκαθάριστα μετατρεπόμενα ...
Ο Δήμος συγκεντρώνει σχολικά για τα παιδιά των αδύναμων οικονομικά οικογενειών
Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Πατρέων, για μία ακόμα χρονιά ...
Δήμος Αθηναίων: Ανακαλείται ο διορισμός δημοτικού αστυνομικού
Στην ανάκληση του διορισμού υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, ο οποίος ...
Σχολικά πρωταθλήματα διοργανώνει ο δήμος Μαρκοπούλου
Για πρώτη φορά, ο δήμος Μαρκοπούλου & το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», τμήμα ...