Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Αποσύρει ο Δένδιας το άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ
Την απόσυρση του άρθρου 30 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δημόσιας ...
Με πνεύμα… μεταρρυθμιστικό
Μία από τις πρώτες προτεραιότητες που έθεσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ...
Στουρνάρας: Έμφαση στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα!
«Η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αναδιάρθρωση του στενού και ευρύτερου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Δένδιας: Αναδιάρθρωση στην Αστυνομία με στόχο την περαιτέρω αστυνόμευση τους δρόμους

Δένδιας: Αναδιάρθρωση στην Αστυνομία με στόχο την περαιτέρω αστυνόμευση τους δρόμους

Η αναδιάρθρωση και η μεταρρύθμιση στην αστυνομία, στόχο έχει την αύξηση της αστυνόμευσης και την παρουσία περισσότερων αστυνομικών στο δρόμο, ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, νωρίς το βράδυ στην Καλαμάτα, όπου προήδρευσε σύσκεψης, για τον περιορισμό του φαινομένου της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα σημείωσε πως η ύπαρξη των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών, κρίνεται επιτυχημένο μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι, «ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».

Ο υπουργός δήλωσε πως επέστρεψε στην Καλαμάτα 100 ημέρες περίπου μετά την σύσκεψη αρχές καλοκαιριού, όπως είχε δεσμευτεί, για να συζητήσει με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τους δημάρχους του νομού, τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων της αστυνομίας, για περιορισμό του φαινομένου αύξησης της εγκληματικότητας της περιοχής.

Σημείωσε πως από την συζήτηση που έγινε με τον αστυνομικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου υποστράτηγος Ηλία Γεωργόπουλο, τους λοιπούς αξιωματικούς και τους δημάρχους της Μεσσηνίας, τα αποτελέσματα είναι θετικότατα, από τις επιχειρήσεις που διεξήγαγε η αστυνομία και αυτό είπε, δείχνουν και οι αριθμοί.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε πως, «επόμενος στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε την διασπαρμένη μικρή εγκληματικότητα που δηλητηριάζει τη ζωή του μέσου πολίτη στη Μεσσηνία», γι' αυτό και θα επισκεφθεί εκ νέου την Καλαμάτα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα για μια νέα αποτίμηση της κατάστασης.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε πως θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα που θα αφορά το υπουργείο, την αστυνομία και την πυροσβεστική. Πρόσθεσε πως «η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση».

Επιπλέον ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι μέσα από την αναδιάρθρωση στην αστυνομία θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη το Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στην Κόρινθο, για την φύλαξή του και θα σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως, «η ύπαρξη του στρατοπέδου της Κορίνθου στο πλαίσιο του ‘'Ξένιου Δία'' έχει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».

Τόνισε ότι, «το χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες κι απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν κάθε χρόνο βάζαμε - όπως τα παλιά χρόνια - 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε;» Και συμπλήρωσε, «καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι καταπονούνται τα στελέχη μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σ' ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, είναι όμως απαραίτητο για την ευημερία και τη γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Τσίπρας: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση για βιώσιμο χρέος
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη για να καταστεί ...
ΗΠΑ: Δεδομένη η αναδιάρθρωση χρέους-Το μέγεθος υπό συζήτηση
Ως δεδομένη παρουσιάζουν οι ΗΠΑ την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ...
Λαγκάρντ: Είναι
"Aπαραίτητη" θεωρεί η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ...
Συζητά για αναδιάρθρωση η Football League
Tο Δ.Σ της Football League συνεδριάζει την Παρασκευή (5/6) με σημαντικότερο θέμα ...
Σκρέκας: Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια
 Ως τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα -σωτήρια ...
Δένδιας: Στόχος, η διαμόρφωση ενός πλαισίου για την αναδιάρθρωση του μεγάλου ιδιωτικού χρέους
Από προχθές συμμετέχει και η γαλλική κυβέρνηση με 30 εκατ. ευρώ στην ...
Σαξ: Η Ελλάδα χρειάζεται μια αναδιάρθρωση του χρέους της
«Το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ υψηλό, η χώρα χρειάζεται μια ...
Προθεσμία ως τις 31/12/14 για την αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών
Πατατείνεται κατά ένα χρόνο η προθεσμία, μέσα στην οποία θα πρέπει να ...
Αναπόφευκτο το κούρεμα, λέει ο σύμβουλος του Σόιμπλε
"Αναπόφευκτη" θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο ...