Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Μείωση φόρου εσοδήματος, ΦΠΑ, ρευστότητα
Το «όραμά του για την Εθνική Ανάπτυξη» παρουσίασε σήμερα ο ...
Φεύγει για ΗΠΑ απόψε ο Σαμαράς
Απόψε το βράδυ αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο ...
Απάντησε στον Γκρουέφσκι ο Αντώνης Σαμαράς
Επιστολή-απάντηση στην πρόσκληση του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Η υπεραισιοδοξία και η εικονική πραγματικότητα βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα

Η υπεραισιοδοξία και η εικονική πραγματικότητα βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα

Κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κάνει η «Δράση» κατά την οποία ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας να βγει από την κρίση και να ατενίζει πλέον με αισιοδοξία το μέλλον… Όμως είχε μόνο ένα ψεγάδι: Δεν ήταν αληθινή...όπως γράφει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ξέχασε να αναφέρει ο κ. Σαμαράς ότι στον πιο κρίσιμο δείκτη για την ανάπτυξη και την ανεργία, την ανταγωνιστικότητα η βελτίωση της θέσης της χώρας έγκειται στο ότι φέτος Ελλάδα βρίσκεται πίσω από τη Ναμίμπια και τη Μολδαβία, ενώ πέρυσι ήταν πίσω από την Ονδούρα και το Λίβανο(91η θέση το2013, αντί για την 96η του 2012, στην έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα). Πώς θα έρθουν λοιπόν επενδύσεις για να γίνει ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία;

Συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά το υπέρτατο λάθος, του πολιτικού μας συστήματος. Η ωραιοποίηση των καταστάσεων έτσι ώστε να αποφύγει τις αποφάσεις και αλλαγές που επιβάλει η κάθε φορά πραγματικότητα. Αυτό πληρώνουμε σαν κοινωνία και αυτό επανέλαβε ο κ. Σαμαράς, για να προσκομίσει, εφήμερα, πολιτικά οφέλη. Κανείς δεν θέλει να μηδενίσει τις προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες μέχρι σήμερα. Όμως απομένουν εξαιρετικά πολλά και δύσκολα βήματα μέχρι να καταφέρουμε να σηκωθούμε και να επιτύχουμε μία βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία.

Το κυριότερο είναι, να μειώσουμε τους φόρους που έχουν γονατίσει άτομα, επιχειρήσεις, κατανάλωση και εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό να γίνουν νέες επενδύσεις στην χώρα. Και αυτό θα γίνει αν μειώσουμε υπερτροφικό κράτος και όχι αν αρχίσουμε να μοιράζουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, που ακόμα δεν το είδαμε πειστικά, στις συντάξεις και στους ένστολους. Σε τι διαφέρει αυτή η εξαγγελία από τις παλιές πρακτικές των υποσχέσεων και παροχών που κατά τα άλλα κατήγγειλε, στην ίδια ομιλία, ο κ. Σαμαράς;

Το «πρωτογενές πλεόνασμα», που σήμερα διαφημίζεται, προκύπτει σαν αποτέλεσμα της άγριας φορολογίας αλλά και της συνέχισης της καθυστέρησης πληρωμών του δημοσίου προς τους ιδιώτες πιστωτές του. Ιδίως των επιχειρήσεων, καθώς οι όποιες πληρωμές του δημοσίου έχουν σαν προτεραιότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τις υποχρεώσεις του προς τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και τις επιχορηγήσεις προς τα Μετοχικά Ταμεία των ενστόλων. Την ίδια στιγμή που οι απλήρωτες επιστροφές ΦΠΑ οδηγούν σε αδιέξοδο ή σε δικαστικές διώξεις χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η προτεραιότητα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της παραγωγικής Ελλάδας, έναντι των αναγκών του δημόσιου τομέα, δεν προέκυψε από την ομιλία Σαμαρά. Αντίθετα, εξαγγέλθηκαν προγράμματα για 5μηνη απασχόληση 50.000 ανέργων στους δήμους της χώρας, η αναβίωση των παλιών, αμαρτωλών stage.

Οι επιχειρήσεις σήμερα έχουν φθάσει στα όρια των όποιων αντοχών τους, όπως καταγγέλουν ανώτατα συλλογικά τους όργανα, αλλά και όπως ο περίγυρος όλων μας μαρτυρεί καθημερινά. Ποιον πρέπει να πιστέψουμε, αυτούς που βρίσκονται πάνω στον σταυρό του μαρτυρίου ή τον κ. Σαμαρά που μας διαβεβαιώνει ότι έχουμε μπει σε μία νέα, αν όχι χρυσή, εποχή.

Πράγματι, υπάρχουν σημάδια ότι φρενάρει η ύφεση. Όμως φρενάρει και η πτώση οποιουδήποτε πέφτει από γκρεμό, όταν χτυπήσει στον πάτο. Το ζήτημα είναι πως θα ξανασηκωθούμε.

Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ως χώρα, η κινητοποίηση του παραγωγικού μας δυναμικού και η ανόρθωση του τόπου δεν θα γίνει με ωραιοποιήσεις αλλά με λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Με λιγότερο κομματισμό και λιγότερη γραφειοκρατία.

«Η υπεραισιοδοξία και η εικονική πραγματικότητα βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
A. Σαμαράς: «Σήμερα είναι ημέρα δημοκρατίας»
«Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας για να κρατήσουμε την ...
«Το σημερινό Σύνταγμα έχει κλείσει τον κύκλο του»
Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος ...
Αντώνης Σαμαράς: «Με μεγαλύτερη δύναμη προχωράμε μπροστά»
Δήλωση στην οποία αναφέρεται στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έκανε ο ...
Μονοήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος
Στο Άγιο Όρος θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το βράδυ του ...
Παρουσία του πρωθυπουργού η υπογραφή του TAP στο Μπακού
Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν θα βρεθεί το βράδυ της Δευτέρας (16/12) ο ...
«Ο πρωθυπουργός ξεπερνά και τον χειρότερο μνημονιακό του εαυτό»
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού έβγαλε ...
Έκκληση Σαμαρά για «συνδρομή του πλησίον μας»
Ως εποχή της προσφοράς χαρακτήρισε τη σημερινή πραγματικότητα, ο ...
Δημιουργία εντυπώσεων από τον υπουργό Eργασίας λέει ο Π. Χαϊκάλης
«Ο Υπουργός Εργασίας φαίνεται να ζει μια εικονική πραγματικότητα. Η ...
Στην Κίνα θα ταξιδέψει ο Αντώνης Σαμαράς
Επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει από τις 15 ως τις 19 Μαΐου ο ...